Screen Shot 2019-06-21 at 11.16.12

Zes tips tegen de “Break Up Blues”

Verliefdheid is een overweldigende ervaring waarbij hormonen als serotonine en oxytocine (ook wel bekend als het knuffelhormoon), alles in een gouden gloed zetten. Daarom is het niet heel vreemd dat als een relatie verbroken wordt, dit ook een aangrijpende gebeurtenis in iemands leven kan zijn. In figuurlijke zin wordt er over een ‘gebroken hart’ gesproken, maar vanwege de adrenaline die vrijkomt in een stresssituatie zoals wanneer je partner je verlaten heeft, kan je hart echt pijn doen. Hieronder volgen 6 tips om de “break up blues” (enigszins) tegen te gaan.

1. Dankbaarheid dagboek

Hoe vaak heb je deze tip wel niet gelezen sinds Oprah Winfrey verklaarde een groot aanhanger te zijn? Heb je eens een dag dat je werkelijk geen idee hebt wat je in dit dagboek kan schrijven? Vloek er dan even lekker op los en schrijf vervolgens in je dagboek dat je dankbaar bent dat het vloeken je zo heeft opgelucht…

2. Praat aardig over je ex

Niet alleen omdat je hem/haar ooit heel leuk en lief vond, maar ook omdat je jezelf in deze moeilijke tijd wil omgeven met positieve vibes. Als er dingen waren die je niet leuk vond aan/van je ex, wees dan blij dat je daar van af bent. 

3. Ontvolg je ex op sociale media

Zit je echt te wachten om foto’s van je ex lachend op een strand of dansend op een feest te zien? Nee toch? Nou zoek het dan ook niet op. Het motto van de “break up blues”-periode is dat je alle aandacht en tijd aan jezelf (en dus niet je ex!) besteedt om er weer boven op te komen. 

4. Wees sowieso voorzichtig met sociale media

Foto’s op Facebook en Instagram laten vooral blije tafereeltjes zien: stelletjes verliefd aan de prosecco in een strandtent of gezinnen die samen een berg beklommen hebben. Misschien is scrollen langs alle heppypeppy foto’s niet het beste tijdverdrijf als je jezelf down (en vooruit: ook een beetje zielig) voelt.

5. Maak een Toekomstige-Partner-checklist

Natuurlijk waren er ook dingen die je leuk vond aan je ex. Als die er niet waren, zou je je ook niet zo “blue” voelen nadat de relatie beëindigd is. Vond je het fijn om samen te sporten of dat hij/zij geen ochtendhumeur had, maak een (mentaal) lijstje zodat je die wens alvast duidelijk hebt gemaakt voor jezelf.

6. Begeef je op het datingspad

Een gezellige avond uit met een leuke date is sowieso een goede afleiding. Houd je verwachtingen wel enigszins reëel. Mocht je op je lijstje genoemd onder nummer 5 geschreven hebben dat je in de toekomst graag een knuffelbeer zou willen ontmoeten, denk dan niet bij de eerste de beste aanraking dat je de ware hebt gevonden. Misschien is een van de belangrijkste dingen van tijd doorbrengen met een leuk iemand, wel het besef dat er echt nog meer leuk boyfriend-/girlfriend-material rondloopt! 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: