Screen Shot 2018-11-02 at 08.48.46

Wie heeft er geen “rugzak”?

Als je een trektocht gaat maken in Nepal is een groot deel van de voorpret om je rugzak in te pakken met allerlei handige spullen, zodat je niet te veel buiten adem raakt als je langzaam de hoogte van de bergen aldaar verovert. Een kek leren rugzakje om je lippenstift in op te bergen voor een avondje uit, is natuurlijk ook geen probleem.

Nee, pas als we onze vervelende of verdrietige ervaringen uit het verleden als een zware rugzak op onze schouders meetorsen door het leven, wordt het een minder leuk verhaal. En wie heeft er niet zo’n ongewenste rugzak op zijn/haar rug? Het merendeel van de mensen die online daten een kans geven, hebben een relatie achter de rug die niet is geworden wat ze er ooit van gehoopt hadden. Maar ook als je nog nooit een (serieuze) relatie hebt gehad, kunnen de vakken van je rugzak vol zitten met gevoelens als onzekerheid en angst voor afwijzing.

In presentaties wordt de beruchte rugzak veelvuldig genoemd en komen er allerhande manieren voorbij hoe er mee om te gaan. Velen zijn op zoek naar iemand die positief in het leven staat, wat onder meer inhoudt dat die persoon “zijn/haar eigen rugzak kan dragen” dan wel “de inhoud van zijn/haar rugzak heeft opgeruimd voordat er een nieuw avontuur wordt gestart”. Soms stipt men slechts bij wijze van waarschuwing, aan dat hij/zij een “flinke rugzak heeft”,  maar daar wordt dan direct aan toegevoegd dat “dat niet betekent dat je niet nog een keer knetter verliefd mag worden”.

 Laten we echter wel wezen, diezelfde rugzak die je soms pijnlijke schouders en een zere nek heeft bezorgd, heeft je ook gemaakt tot de persoon die je vandaag de dag bent! Ook al waren de ervaringen die je gevormd hebben, soms onplezierig, de lessen die je er van geleerd hebt, hoeven dat zeker niet te zijn. Waarschijnlijk weet je nu beter wat je wel of niet wilt en dat kan toch nooit verkeerd zijn. Zeker niet als je op zoek gaat naar een nieuwe liefde of gewoon een leuke date.

Dus vervang je loodzware rugzak door lichtgewicht reistassen en vervolg de reis van je leven met niet alleen nieuwe levenslessen in je achterhoofd, maar ook met nieuwe energie en moed. Zorg ervoor dat je niet buiten adem raakt, want hé…het leven is niet (altijd) zo zwaar als de beklimming van een berg in Nepal! 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: