ecclesiastes-115

Wat verraadt je gezicht over je?

Een gezicht spreekt vaak boekdelen. Als je weet hoe je gezichten leest – niet alleen die van jezelf maar ook die van anderen – dan gaat er een wereld aan nieuwe informatie voor je open. Handig voor wanneer je iemand net leert kennen of je wilt zeker weten dat je zelf goed over komt.

Bij een eerste date bijvoorbeeld, draait alles om het gezicht. Je wilt weten of de ander betrouwbaar is en goede genen heeft. Dat lijkt misschien vergezocht, maar dat is gewoon je biologische opmaak. We zijn altijd onbewust bezig met het vinden van een partner voor ons nageslacht. Zelfs wanneer je dat bewust niet bent.

Dankzij de gelaatkunde ben je nu sneller in staat om iemand te leren kennen. Dit is een wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van gezichten. In China doen ze dit al ongeveer 3000 jaar lang door middel van Siang Mien (het lezen van gezichten).

In Nederland is socioloog Jaco Berveling de expert op dit gebied. Volgens hem proberen we altijd bij de eerste indruk al te bepalen of iemand een bedreiging vormt of niet.

En dat kun je zien door op de volgende dingen te letten.

Voorhoofd

Je voorhoofd gaat over je denkvermogen. Hoe meer je denkt, dus hoe meer informatie je verwerkt, hoe groter je voorhoofd is. Een rond voorhoofd staat voor: dom, krachteloos en goedhartig.

Is de bovenste kant van je voorhoofd groter? Dan is het fantasiegedeelte groter en ben je waarschijnlijk behoorlijk creatief.

Mond

Je mond zegt iets over je betrouwbaarheid en je behoefte aan communicatie. Mensen met een grote mond houden eerder van veel praten dan mensen met een kleine mond. Meestal zijn die laatste wat introverter.

En hoewel dikke volle lippen over het algemeen erg gewild zijn, staan dikke lippen voor iemand die erg veel woorden gebruikt, maar eigenlijk niet zoveel zegt. Het is een teken van domheid, zeker als het gepaard gaat met een dubbele kin.

Benieuwd of je je nieuwe date kunt vertrouwen of niet? Kijk dan of zijn of haar onderlip dikker is dan de bovenlip. Als dat zo is, cancel je date dan maar of ga naar huis voordat het toetje komt.

Neus en kin

Een sterke neus en kin betekent dat iemand veel testosteron heeft en dus een krachtige persoonlijkheid heeft. Heeft je date een spitse neus? Dan is hij of zij scherpzinnig. Sla dus maar wat espressoā€™s achterover om bij te kunnen blijven.

Een rechte neus en top betekent dat iemand ijdel is en een vooruitstekende kin staat voor creativiteit.

Alles heeft met elkaar te maken; je gezicht, je persoonlijkheid, je ervaringen en je omgeving. Natuurlijk moet je bepaalde dingen met een korreltje (of zak) zout nemen, maar het is wel leuk om mee te spelen!

Wat vind jij hiervan? Zie je overeenkomsten met je eigen gelaatstrekken?

ā€œonlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: