Screen Shot 2019-02-21 at 15.06.42

Wachten en smachten op afstand

Liefde is niet altijd eenvoudig en zeker niet als er menig kilometertje tussen jou en je geliefde zijn. Dan moet je haast nog meer plannen en energie in je  relatie stoppen, vaak zonder dat je er iets direct voor terugkrijgt. Ja, je kan Facetimen en leuke appies naar elkaar te sturen, maar verder is het vooral smachten en wachten totdat je elkaar weer in de armen kunt vallen.

Vaak lees je in presentaties dat een nieuwe liefde prachtig zou zijn, maar blijft men praktisch door te vermelden dat een beetje in de buurt wel handig zou zijn. Maar wat als je nieuwe vlam net op het punt staat te verhuizen? Of misschien heb je je afstandsfilter niet goed ingesteld en oeps – voordat je door hebt dat hij/zij 200 km verderop woont – zit je met een leukerdje te chatten. Geen paniek en wel hierom…

1. Plan samen dingen om naar uit te kijken

Aangezien je elkaar niet dagelijks ziet en er een (grote) afstand tussen jullie in zit, is het lastiger om je samen een toekomst voor te stellen. Maar als jullie samen een stedentrip naar Rome of een strandvakantie in Marokko plannen voor over vijf maanden, heb je iets om samen naar uit te kijken. Je geeft elkaar een gevoel van zekerheid dat dit niet “zomaar een fling” is en toont hiermee jullie commitment naar elkaar.

2. Het gaat vaak om het kleine

Hoeveel mensen gaat het niet om de grote, dure dingen in het leven, maar juist om de kleine, attente dingen? Een kort berichtje dat je aan hem denkt tijdens die belangrijke vergadering of een roos laten bezorgen als ze de griep heeft. Dit soort gebaren zijn in een langeafstandsrelatie misschien nog belangrijker en zal jullie band alleen maar versterken.

3. Heb het ook alleen naar je zin!

Heel vaak kun je in presentaties lezen dat “het leuk zou zijn als je je eigen leven hebt”. Laat je daar nou net tijd voor hebben als je een relatie op afstand hebt. Tijd besteden aan je vriendenclubje, lekker fit blijven vanwege je veelvuldig bezoek aan de sportschool en wekelijks een boek kunnen uit lezen. Niet alleen leuk voor jou om te doen, maar maakt je waarschijnlijk een nog leuker persoon dan je al bent, want je hebt van alles te vertellen als je je schattebout weer ziet.

En vergeet niet, als jullie de afstand kunnen overbruggen, schept dat een sterke basis voor een gezamenlijke toekomst. Zoals Loesje het bondig omschrijft: “Langeafstandsrelatie? Laat maar zien hoe ver de liefde gaat.”

Maikel en Colinda die elkaar via Happypancake vonden, hebben een langeafstandsrelatie. Lees hier hun verhaal: https://blog.happypancake.nl/sunshine-story-over-hoe-maikel-en-colinda-elkaar-vonden-via-happypancake“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: