Screen Shot 2019-05-23 at 13.34.22

Voor het eerst samen op vakantie? Een paar tips!

De zomer is aantocht en laat je nou net online een schattebout hebben gevonden met wie je gezellig een paar keer gedate hebt. Natuurlijk heb je zin om op vakantie te gaan, maar je kijkt er niet naar uit om je nieuwe vlam te zullen missen. Daar is evengoed een simpele oplossing voor, namelijk stel hem/haar voor om sƔmen op vakantie te gaan. Gelet op de vele presentaties waarin valt te lezen dat men een Pancake zoekt om Happy mee op vakantie of een weekendje weg te gaan, zal je voorstel vast in goede aarde vallen. Men zegt wel dat samen op vakantie gaan de ultieme test is voor je relatie. Samen behangen schijnt overigens ook een goed test-moment te zijn, maar dan raad ik je toch een gezamenlijke vakantie aan. Mocht het echt niets worden, dan heb je in ieder geval nog wat zon op je snufferd gehad!

Allicht is het een grote stap van een paar keer per week daten, naar 24 uur per dag samen zijn op vakantie. En inderdaad leer je iemand goed kennen als er sprake is van lange wachtrijen, dikke muggenbulten en donkere regenwolken. Misschien blijk je allebei om de tegenvallers te kunnen lachen of ben je samen chagrijnig. Zelfs dat laatste schept toch een band. Maar stel je eens voor dat het hartstikke leuk wordt met veel tijd voor goede gesprekken en allerlei mogelijkheden om samen op avontuur te gaan of te luieren. Hieronder volgen enkele tips om jullie eerste vakantie tot een succes te maken.

Kies samen een vakantiebestemming

Ga voor een plek die voor jullie allebei nieuw is. Het is dus niet een heel goed idee om naar de camping te gaan waar hij altijd met zijn ex-vrouw en kinderen naartoe ging en waar hij alle campinggasten die jullie bij de barbecue tegenkomen al jaren kent. Plan met jullie vakantie een frisse start voor jullie beiden.

Plan de vakantie samen

Samen tijd doorbrengen betekent ook dat er compromissen gesloten moeten worden. Sowieso is het een aanrader om onverwachte verrassingen te voorkomen. Dus voordat jij je handdoek wil uitspreiden op een ligbed, terwijl hij met een volle rugzak klaar is voor een bergtocht van zes uur, even de koppen bij elkaar om te bespreken wat eigenlijk jullie verwachtingen over en weer zijn.

Niet 24/7 op elkaars lip

Toch hoeft het geen probleem te zijn als de een met een boek bij het zwembad gaat liggen, terwijl de ander meer ontspanning vindt in een sportieve activiteit. De idee van vakantie vieren is om te ontspannen en te genieten en dat kan uiteraard samen, maar ook best in je eentje. Het is toch ook leuk om aan het eind van de dag onder het genot van een glas sangria aan elkaar te vertellen over je spannende boek of het mooie natuurgebied waar je gewandeld hebt. Misschien is het tweede glas sangria dan een mooi moment om jullie volgende vakantie te besprekenā€¦

ā€œonlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: