Screen Shot 2018-12-27 at 20.44.43

Van oud naar nieuw

Met het einde van het jaar in zicht is dit een moment om terug te kijken op 2018. Kranten worden volgeschreven met terugblikken op het afgelopen jaar, cabaretiers praten een avondvullende show vol, dus waarom sta jij niet even stil bij je persoonlijke oudejaar? 

Misschien heb je in het voorbije jaar te maken gehad met een man die als donderslag bij heldere hemel het met je uitmaakte, of met een vrouw die na jullie lange knipperlicht-relatie, het knipperlicht en daarmee de relatie uitdeed. En alsof dat nog niet erg genoeg was, kan de liefdesbreuk ook nog tot lichamelijke klachten of problemen op je werk hebben geleid, zodat het jaar 2018 niet de boeken ingaat als je beste jaar.

Natuurlijk zit er een kern van waarheid in de woorden dat als er een deur dichtgaat, er ergens anders een raam open gaat. Heftige gebeurtenissen bieden ook weer nieuwe kansen. Het verdriet of de vermoeidheid kunnen je dwingen nieuwe wegen in te slaan, die je – als alles bij het oude was gebleven – nooit had genomen. 

Mocht je nog alleen maar de klap horen van de deur die werd dichtgeslagen en nog geen puf hebben om uit een nieuw raam te kijken, probeer dan de lichtpuntjes te zien die er op een of andere miraculeuze wijze altijd zijn. Vaak valt te lezen in presentatieteksten dat iemand van de kleine dingen geniet. Wel, die kleine dingen blijken vaak de lichtpuntjes te zijn! Misschien was het dat festival met een optreden van je favoriete band of de nieuwste Netflix-serie die je alles om je heen deed vergeten. Waarom maak je niet net als kranten met hun Top-10 Sportprestaties, je eigen Top-10 “Toch Toffe Momenten”? Ook al kun je slechts een paar hoogtepunten in 2018 bedenken, dan maakt het in ieder geval duidelijk dat het afgelopen jaar niet alleen maar één groot dieptepunt was. 

Of misschien heb je al voorzichtige stappen gezet op je nieuwe levensweg en ben je bijvoorbeeld begonnen met voor je zelf op te komen. Of heb je besloten het eens anders dan anders te gaan doen door je bijvoorbeeld in te schrijven bij een datingsite. Geen garanties om de nieuwste liefde van je leven te vinden, maar hé je bent in ieder geval begonnen om het weer leuk(er) voor jezelf te maken. Gezellige chats en een leuke date kunnen ook al wat waard zijn. En wie weet, kun jij aan het eind van 2019 niet een Top-10 maar een Top-100 “Super Momenten” samenstellen! 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: