Screen Shot 2020-01-11 at 10.00.35

Twijfels over je relatie: 5 tips

Verliefd zijn is heerlijk en kan absoluut da bomb zijn. Velen verlangen dan ook iemand te vinden met wie ze een liefdesrelatie kunnen aangaan. Wat vervolgens te doen in het geval je als een donderslag bij heldere hemel begint te twijfelen over je geliefde? Is zij/hij echt The One voor mij? Wil ik met deze persoon oud worden? 

1) Maak je verlangens concreet

Als je graag wilt dat het weer was als in het begin van jullie verliefdheid, mekker dan niet ‘ik zou willen dat het weer als vroeger was’. In plaats daarvan neem je geliefde mee naar jullie favoriete koffietent van vroeger.

2) Turf hoe vaak je gelukkig was

Schrijf op een papiertje hoe vaak je de afgelopen week of maand gelukkig bent geweest met je partner. Als je vooral momenten kan bedenken dat je je ongelukkig voelde in je relatie, kan dat ook – hoewel het pijnlijk is – inzicht geven.

3) Bedenk wat je misloopt 

In de tijd dat je in een relatie blijft waarin je je niet gelukkig voelt, loop je de kans mis om degene te ontmoeten die wel bij je past. Of je ontneemt jezelf de mogelijkheid om weer een gelukkig leven alleen op te bouwen. Dit alles kost tijd dus bedenk goed hoe en aan wie je je tijd wil besteden.

4) Kruip tussen de lakens

Met ons hoofd kunnen we veel bedenken, maar je lichaam spreekt altijd de waarheid. Met je partner zou je prettige seks moeten hebben. Als je er niet (meer) van geniet of tijdens de seks aan ander denkt, weet je lichaam misschien meer dan je hoofd.

5) Blijf realistisch

Twijfel je al een tijdje en hoopte je dat het vanzelf goed zou komen? Misschien is het dan nu tijd om uit die droom te ontwaken. Probeer verder ook vooral niet de ander of jezelf te willen veranderen. Dat lukt toch niet en zou je alleen daarom al niet moeten willen.

Als je niet verder wil met een persoon, hoeft dat niet te betekenen dat die ander niet deugt of dat jij niet van hem/haar houdt. Waar het om gaat, is dat jij je niet langer gelukkig voelt bij die ander. Dat kan en mag. Net zoals jij voor je eigen geluk kan en mag kiezen!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: