Screen Shot 2020-01-29 at 09.43.01

Top 3 onderwerpen voor ruzie tussen geliefden

Als je tijdens een ruzie met je lief denkt ‘het is ook altijd hetzelfde liedje’, dan kan dat zomaar kloppen want over sommige onderwerpen wordt nu eenmaal dikwijls ruzie gemaakt. Hieronder drie onderwerpen die vaak aanleiding geven om met elkaar te kissebissen. Mocht het herkenbaar zijn, weet dan dat jullie niet de enigen zijn en dat bij veel stellen de gemoederen hierover aardig kunnen oplopen.

1. Geld

Hoewel koppels vaak ook nog een privé-rekening hebben, gooit de meerderheid zijn inkomsten op één hoop. Dat doen ze omdat ze dat wel makkelijk vinden, ongeacht of de een meer verdient dan de ander. Niet heel gek dus dat uit onderzoek van budgetorganisatie Nibud blijkt dat maar liefst een kwart van de koppels ruziet over geldzaken. Onenigheid tussen partners gaat niet alleen over hoevéél geld er wordt uitgegeven, maar vooral de manier waaróp. Waarom moet die handtas zoveel kosten en wat moet je met die dure barbecue? Nibud raadt aan om maandelijks met elkaar de financiën te bespreken, en duidelijke afspraken te maken wie wat betaalt. Dat kan veel gedoe voorkomen.

2. Familie

Ook al zijn Wesley Sneijder en Yolanthe niet meer getrouwd, de actrice zegt dat wat er ook gebeurt de liefde voor zijn ouders nooit zal verdwijnen. Niet iedereen heeft het zo getroffen met zijn/haar schoonfamilie. Soms is het lastig om met elkaars familie om te gaan, zeker als één partner uit een hecht gezin komt en de ander niet zo veel contact heeft met zijn/haar familie. Verbondenheid met en loyaliteit aan je familie zijn echter nooit uit te bannen. Zelfs als je niet heel close bent met je familie, kunnen er strubbelingen ontstaan waarbij je het gevoel krijgt te moeten kiezen tussen je partner en familie.

3. Klusjes

Het zal geen verbazing wekken dat ook Het Huishouden een bron van ergernis kan zijn tussen liefdespartners van wie er toch vaak een (veel!) netter is dan de ander. Hier botsen verschillende normen en verwachtingen over handdoeken die recht moeten hangen en vieze sportsokken die het net niet gered hebben tot in (!) de wasmand. Ook kan er een onuitgesproken ergernis op de achtergrond meespelen waardoor hij zich bijvoorbeeld afvraagt waarom hij de keuken op moet ruimen, terwijl zij hem niet naar die belangrijke vergadering heeft gevraagd.

Misschien kan een praktische benadering voor deze kwesties de lucht klaren. Als de ene partner nu op de koffie gaat bij de iets minder favoriete schoonmoeder, kan de ander even het huis voor zich alleen mag hebben… om de boel lekker aan kant te maken dan wel om te genieten van de rommel.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: