Screen Shot 2019-07-25 at 08.38.08

Tijd voor de eerste date? Tijd voor actie!

Super vet! Je hebt een match gevonden en jullie hebben inmiddels een licht slaaptekort van het gezellig heen en weer mailen met elkaar. Er worden al agenda’s van babysitters en werkschema’s naast elkaar gelegd om De Eerste Date te kunnen plannen. Ondertussen denken jullie allebei hard na over waar elkaar te ontmoeten en wat te gaan doen (én over wat je aan zal doen…dat spreekt voor zich). Veel eerste dates vinden plaats tijdens een etentje in een restaurant wat uiteraard een perfecte gelegenheid biedt om een goed gesprek te voeren, terwijl je elkaar diep in de ogen kan kijken. Maar er bestaat ook een risico dat het gesprek toch niet zo soepeltjes verloopt, omdat de zenuwen de overhand krijgen of domweg omdat de voorraad gespreksonderwerpen op is.  Als je het zo bekijkt, valt er wat voor te zeggen om op jullie eerste date actie te ondernemen. Dan valt er altijd iets te doen als het gesprek niet wil vlotten en leer je elkaar op een andere manier kennen. Ze zeggen niet voor niets dat samen op vakantie gaan of samen behangen de ultieme test is voor je relatie omdat je elkaar dan in een totaal ontspannen dan wel  gestreste staat leert kennen. Toegegeven, samen behangen of vakantie vieren is een bit too much voor een eerste date. Wat dan wel te doen?

Iedereen houdt waarschijnlijk wel van lekker eten. Op basis van de tags op HappyPancake gaat dat van BBQ tot veganistisch en alles daartussenin. Met sushi als een van de favoriete keukens, kan een etentje vanwege het met stokjes eten, al een activiteit op zich zijn. Je kan dan in ieder geval goed zien of die ander zijn/haar zenuwen goed in bedwang heeft of met trillende vingers een nigiri sushi probeert vast te pakken. Voor meer actie op culinair gebied kun je samen een kook-workshop volgen. Misschien staan jullie allebei – al dan niet vanwege opvliegende vlinders in je buik – te stuntelen met het fijnere snijwerk of blijken jullie het leuk te vinden om elkaar af te troeven met jullie kookkunsten om bijvoorbeeld een perfect knapperig randje op de crème brûlée te branden? 

Wandelen is ook een favoriete bezigheid onder jullie Happy Pancakes en kan eventueel dienen als test tijdens een eerste date. Heeft de ander stevig de pas erin of is het meer een slenter-type? En zegt zijn/haar wandeltempo wellicht iets over de voortvarendheid van iemand als persoon? Uiteraard kun je de ander (en jezelf!) ook uitdagen door iets te gaan doen wat net buiten je comfort-zone ligt: wandklimmen of misschien wel bungeejumpen. Minder uitdagend is een fietstocht maken waarbij je samen een nieuw gebied kan verkennen. En voor het geval je na een kilometer of tien de ander nu toch echt graag in de ogen wil kijken boven een glas wijn, dan trap je gewoon wat steviger door. Tijd voor de volgende (romantische) actie?

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: