Screen Shot 2019-05-28 at 15.31.37

Sunshine Story: Hoe Sandra (49) en Martin (47) elkaar vonden via HappyPancake

Als je haar maar (niet) goed zit

Op een datingsite kun je beginnen met een flirt te sturen of je kan heel vaak iemands profiel bekijken zodat die ander kan vermoeden dat je geïnteresseerd bent. Maar op een gegeven moment stuurt de een of de ander (nieuwsgierig geworden naar degene achter de flirt) een eerste mail. En dan mailt het absoluut makkelijk als er overeenkomsten zijn met die ander. De vele gespreksonderwerpen en mails zorgen ervoor dat er ongemerkt plaats komt voor een groeiende vertrouwdheid. Wonderlijk hoe die vertrouwdheid na een paar mails over een weer al voelbaar is. Sandra en ik hadden zoveel overeenkomsten dat we vervolgens met gemak uren aan de telefoon vol konden praten. We herkenden elkaar in het verdriet om het verlies van onze vaders die in hetzelfde jaar zijn overleden. Maar er was ook herkenning vanwege onze beider zoons in dezelfde leeftijdsfase en vanwege een praktische kwestie dat we allebei van een opgeruimd huis houden. Ook hadden we het over de kilometers tussen haar en mij (uit het hoge noorden van Nederland). Ik zei dat als het goed voelt, geen afstand te ver is. En wat voelde het goed om met Sandra te praten en mailen!

Een week later diende zich een leuke gelegenheid aan voor onze eerste date: Bevrijdingsfestival. Gezelligheid om ons heen en gezellig om daar naartoe te gaan met de vrouw die ik binnen korte tijd wel heel erg leuk was gaan vinden. Alles geregeld: allebei een dag zonder kinderen, een festival uitgekozen en nagedacht over wat ik zou aantrekken. Een ding was er echter bij ingeschoten… ik had geen tijd gehad om naar de kapper te gaan. Dus toen we elkaar eindelijk voor het eerst ontmoetten, zei ik tegen Sandra dat mijn haar niet perfect zat. En ook al is ze geen kapster, zag ze geen probleem om de tondeuse over mijn haar te halen. Spannend, want zij was de eerste vrouw die aan mijn haar mocht zitten. Met een fris gemillimeterd kapsel voor mij gingen we op weg naar het festival waar we het zo leuk hadden samen dat het aan het eind van onze eerste date dik aan was tussen ons.

Na ons festival-bezoek bleef het leuk met wandelingen, etentjes in een restaurant, bioscoopbezoek of erop uit gaan met onze beider kinderen. Een absoluut hoogtepunt was er op eerste Kerstdag toen we samen met de kinderen en de moeder van Sandra gezellig hadden gegeten. Nadat we veel cadeautjes hadden uitgepakt, bleef er een rood doosje onder kerstboom over waarvan de kinderen zich afvroegen wat dat zou zijn. Tot mijn grote geluk zei Sandra “Jaaaaa” op de vraag die bij het doosje hoorde. Nu is er wat minder tijd voor uitstapjes omdat we het druk hebben met klussen in ons nieuwe huis. Een nieuwe stap in mijn nieuwe leven met de vrouw van mijn dromen!


“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: