Screen Shot 2018-12-04 at 09.36.01

Sunshine Story: Hoe Ron en Dorien elkaar vonden via HappyPancake

Over een “vlekkeloos” verlopen avond

Er komt nog wel wat bij kijken als je eenmaal besloten hebt om online te gaan zoeken naar dat potje of die deksel. Aan de ene kant wilde Ron – net als iedereen – vooral zichzelf zijn en zich niet beter voordoen, maar tegelijkertijd wilde hij toch ook gezien worden tussen die vele andere potjes die een bijpassende deksel hoopten te vinden. 

Ron had nog wel een foto liggen – ooit gemaakt in een melige bui – waarvan hij zich niet meer kon herinneren over het hoe en waarom, maar waar hij uiteindelijk met een ontstopper op zijn hoofd op stond. Als hij de foto met ontstopper nu eens op HappyPancake oplaadde, dan konden anderen zien dat hij wel van een beetje gekkigheid houdt. Hoe dan ook zou de foto zeker opvallen, was Rons gedachte.

En inderdaad viel zijn foto op. De eerste gedachte van Dorien bij het zien van de foto van het hoofd van Ron met een ontstopper erop, was: ‘Daar moet ik op reageren!’ Aldus geschiedde. Zo leidde Rons gekke, grappige foto tot een leuke, lange chat en vervolgens tot een first date in een restaurant. Natuurlijk was het leuk dat hij met Dorien eindeloos kon praten en lachen tijdens het eerste etentje. Maar dat zij – die allebei een neiging hebben tot knoeien in het bijzijn van anderen – beiden geen vlek op hun kleding hadden aan het eind van de avond, was in Rons ogen toch haast wel een teken. 

Voor het geval dat ze elkaar leuk zouden vinden tijdens de eerste date, hadden ze al van tevoren afgesproken om naar de overzichtstentoonstelling van Kamagurka te gaan. Geen twijfel dat ze elkaar leuk vonden, dus voor het volgende afspraakje gingen ze op weg naar een museum. Nog meer praten, elkaar nog leuker vinden wat eindigde in nog meer dates. Met zijn tweetjes koken, af en toe de kroeg in duiken en samen op de bank tranentrekkende films kijken over first dates. En dan staan Kerstmis in België en een weekend het bos in, nog op stapel.

De stroomversnelling die volgde op de eerste ontmoeting, lijkt te passen bij de klik die zowel Dorien als hij al direct online voelden. Wellicht is er sprake van een stroomversnelling als je die ene vindt, als het dekseltje op dat ene potje blijkt passen. Of in het zeldzame geval zoals bij Dorien en hem, dat op het potje niet een deksel, maar een ontstopper blijkt te passen.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: