Screen Shot 2018-11-20 at 13.24.12

Sunshine Story: hoe Erik en Marieke elkaar vonden via HappyPancake

De ultieme test

De goede herinneringen aan vakanties in het hoge Noorden, deden Marieke besluiten om een kijkje te nemen op HappyPancake dat een Scandinavische oorsprong heeft. Zij nam een kijkje bij Eriks profiel, Erik nam een kijkje bij dat van haar. Er werd nog eens heen en weer gekeken en eindigde in Mariekes bericht dat hij ook wel wat mocht zeggen. De kijkjes heen en weer werden berichten heen en weer en van het een kwam het ander, dat onverwachte, dat mooie.

Uit zijn berichten begreep Marieke dat Erik ook graag nadacht over de belangrijke zaken in het leven. En wat maakte hij haar aan het lachen met zijn woordgrappen. Hemeltjelief, wat was ze daar aan toe! Heerlijk weer eens lachen, terwijl ze nog bezig was aan de steile klim vanuit de diepe burnout-put. Ook bleek Erik een dierenvriend te zijn waarmee hij voldeed aan één van de basisvoorwaarden van Marieke, voor wie hond Nova een belangrijke plaats in haar leven inneemt.

Dus toen Erik voorstelde dat zij Nova meenam naar hun eerste date…tsja toen scoorde hij wel heel veel bonuspunten. Met vlag en wimpel doorstond Erik de ultieme test tijdens hun eerste ontmoeting: Nova zag Marieke niet meer staan en zat gelijk achter Erik aan…hij was goedgekeurd door haar harige lobbes. Toen Marieke die avond in haar auto stapte, pakte Erik even haar neus vast. Een gebaar zo lief en weer maakte hij haar aan het lachen.

De twee dagen na de eerste date duizelde het Marieke van de vele vragen. Vragen die ze probeerde te onderdrukken met een poging te geloven dat ze niet zomaar iemand had ontmoet. Al snel volgde er nog een date, simpelweg om de gedachtenkronkels in haar hoofd te temperen en haar gevoel de boventoon te laten voeren. Kletsnat van de regen kwam Erik binnen, lachend keken ze elkaar aan om vervolgens niet meer te kunnen stoppen met praten. Haar gevoel bleek te kloppen en die vragen in haar hoofd zijn er om samen te bespreken.

En praten doen ze nog steeds, na acht maanden. Tenminste als ze elkaar kunnen horen, want inmiddels worden ze regelmatig omringd door de vijf kinderen van Erik en de dochter van Marieke. En als de  kakofonie aan kindergeluiden en hondengeblaf alle gesprekken onverstaanbaar maken, knijpt Erik gewoon even in de neus van Marieke en weten ze allebei weer waar het ooit mee begon.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: