Screen Shot 2018-12-20 at 21.43.25

Single-bells, single-bells 🎼

Single zijn met Kerst, dat is toch wel een dingetje. Hoe dichter ze de kerstdagen naderen, des te dieper beginnen singles met diep ademen: adem in (‘okay, zelfs tante Ada komt met haar nieuwe vriend naar het familie kerstdiner’) en adem uit (‘ik zal opa wel moeten ophalen voor de kerstbrunch, omdat de auto van oom Henk volgepropt is met zijn vrouw, kinderen, cadeaus en net aangeschafte gezinspuppy’).

Het ergste is nog niet eens dat je je zelf heel zielig vindt. Nee, dat anderen je zielig vinden, dat voelt pas eenzaam en versterkt dat verfoeide gevoel van het vijfde wiel aan de wagen zijn. Maar wat als je dat kerstdiner dit jaar afzegt? Bedenk eens wat een mogelijkheden dat schept.

Op die manier ontwijk je in één keer alle goedbedoelde opmerkingen van familieleden zoals “hoe kan het dat zo’n knappe meid als jij nog steeds geen man aan de haak heeft geslagen?” of “je had het nooit moeten uitmaken, met kom hoe heet ze ook alweer, die met dat knappe smoeltje”. 

En wat een tijd zul je overhouden op de laatste dagen vóór kerst nu je niet de stad in hoeft om naar grappige/nuttige/milieubewuste/trendy  cadeautjes te speuren. Om nog maar niet te spreken van al die cadeautjes waarbij je na het uitpakken een glimlach van blijdschap moet veinzen, terwijl je denkt “weer drie paar dikke sokken?” of “heeft deze lippenstift werkelijk dezelfde felrode kleur als de lippen waarmee tante Ada nu haar nieuwe vriend zoent?” 

De volgedekte kersttafel waar je altijd van blijft eten simpelweg omdat je met zoveel mensen er lange tijd aan zit, levert zo zijn eigen voordelen op als je er dit jaar eens niet aanschuift. Zo kun je direct je goede voornemens voor het nieuwe jaar bijstellen want wat nou afvallen of intensief gaan sporten als je het gewoon wat rustiger aandoet met je dessert-inname? 

Ook al sla je de familieverplichtingen over dit jaar, hoeft dat niet te betekenen dat je de kerstdagen alleen moet door te brengen. Is HappyPancake niet de uitgelezen plek om een oproepje te plaatsen wie er met jou potentiële eenzaamheid wil verdrijven door samen warme chocolademelk te gaan drinken? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en gaat het uiteindelijk niet om een vreugdevol kerstfeest? Uiteraard kun je ook een first date plannen op eerste kerstdag. Een kerstdate kan beladen zijn, maar als het klikt, heb je wel meteen een verhaal om later aan de kleinkinderen (dan wel aan tante Ada) te vertellen.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: