Screen Shot 2019-02-08 at 09.44.51

Paps/mams op dating pad!

Je wilde al langer een profiel aanmaken op een datingsite, want samen is gewoon leuker dan alleen en bij de Appie kom je je potentiële wederhelft ook niet tegen. Het kostte echter tijd om je mentaal voor te bereiden op de spanning van online en in real life daten, een afspraak bij de kapper te maken en je vriend(inn)en om advies te vragen op het gebied van je kledingkast, een goede openingszin en wellicht je nieuwste haarkleur. En oh ja, dan was daar ook nog die ene gedachte die je tijdelijk probeerde weg te stoppen….”de kinderen!!!” 

Of je nou kleine ukken, pubers of volwassen kinderen hebt, het blijft lastig wánneer en vooral hóe je laat weten dat je aan het daten bent of dat je iemand hebt ontmoet die meer voor je betekent dan “just a date”. Om het nog maar niet te hebben over het moment dat je wilt zeggen “zeg lieve kinders, ik zou jullie graag willen voorstellen aan iemand die speciaal voor me is.”

Dat dit nogal wat voeten in de aarde heeft, heeft te maken met het feit dat je kinderen loyaal zijn naar de andere ouder en heel lang hoop houden dat jij en je ex weer bij elkaar komen. Verder is de gedachte aan ouders die zoenen en nog wel meer dan dat, sowieso al lastig als het de eigen ouders betreft, maar toch helemaal als er een nieuwe vlam in het spel is. Ook je eigen bibberatie dat je net weer je leven op orde hebt (dat is misschien een groot woord, maar dat je tenminste op de goede weg bent) en je je afvraagt hoe een nieuw persoon hierin past, zorgt ervoor dat je je tijdens het daten soms liever aan je kapsel wilt denken dan aan de reacties van je kinderen.

De gouden tip om alle bibbers en moeilijke momenten weg te nemen, bestaat niet, maar alleen-tijd met je kinderen kan wonderen doen. Zo voelt je kroost dat je er nog steeds voor hen bent en niet al je tijd naar die nieuwe meneer/mevrouw gaat. Een laatste tip: kom vooral thuis met een enorme leukerd die jou zo doet stralen dat het voor de hele wereld duidelijk is dat jullie bij elkaar passen….maar dat is een inkoppertje, want dat was je toch al van plan! 

Lees ook onze blog: 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: