Screen Shot 2019-11-18 at 13.13.43

Na hoeveel dates weet je of het een match is?

Laten we eerlijk zijn, er is geen gouden formule om te zeggen na hoeveel dates iets een match is. Soms is er maar één date voor nodig om te voelen of iemand bij je past of niet. Maar om te weten of iemand echt een match voor je is op de lange termijn, daar is wel wat tijd voor nodig.

Heeft hij het heel de avond over zichzelf? Of kan zij niet ophouden met het praten over haar hond? Dit kunnen misschien de zenuwen zijn. Geef het op zijn minst nog een kans voor een tweede of derde date. En let daarbij op de volgende punten:

Voel je je op je gemak bij de ander?

Vaak zit je hoofd vol vragen wanneer je een date hebt: of de ander interessant genoeg is, of hij of zij jou wel interessant vindt, wat zijn lichaamstaal zegt, of ze je wel aantrekkelijk vindt…We hebben de neiging om te veel na te denken. Maar we vergeten één belangrijke vraag: Voel ik me op mijn gemak bij hem of haar?

Dat is eigenlijk wel de beste vraag voor jezelf om te beantwoorden. Je kunt jezelf niet forceren om je op je gemak te voelen, ook al wil je het nog zo graag. Soms blijven mensen te lang bij iemand hangen omdat ze zo aantrekkelijk, spannend of succesvol zijn. Maar als je niet lekker jezelf kunt zijn, dan heb je er niets aan op lange termijn.

Vertrouwen jullie elkaar?

Een goede relatie is gebouwd op wederzijds vertrouwen. Mensen maken fouten, dat is nu eenmaal zo. Maar om een toekomst samen op te bouwen, moet je kunnen rekenen op de ander.

Laat hij je soms last-minute zitten of stuurt hij je pas ’s avonds laat een berichtje of je tijd hebt om af te spreken? Dan is dat genoeg reden om ermee te kappen. Op zo’n iemand zul je nooit kunnen rekenen.

Wat zegt je buikgevoel?

Als je niet weet of je de ander kunt vertrouwen, vertrouw dan op je eigen lichaam. Je intuïtie over iemand is vaak terecht. Voel je prettige, warme vlinders in je buik? Of voelt het alsof je een uur buikspieroefeningen hebt zitten doen?

Als je op twee of drie dates bent geweest, en je voelt nog helemaal niets of je hebt ineens een six-pack van de (verkeerde) spanning gekregen, dan weet je genoeg.

Weet je het? Verspil dan geen tijd

Wees niet bang om iemands gevoelens te kwetsen door te zeggen dat het voor jou niet werkt. Het is veel pijnlijker wanneer je blijft daten terwijl je weet dat er geen toekomst in zit. De ander ontwikkelt namelijk misschien wel gevoelens voor jou.

Dit soort gesprekken zijn nooit makkelijk, maar uiteindelijk bespaart het jullie allebei tijd waarin jullie tenminste iemand kunnen vinden die wel een match is.

Hoeveel dates heb jij minstens nodig om te weten of iets potentie heeft? Of weet je het al gelijk?

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: