mat-

Miscommunicatie tussen mannen en vrouwen: 4 onthullende inzichten

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Echt, we komen van twee compleet verschillende planeten wanneer het om communicatie draait. Of je nu net aan het daten bent of een langdurige relatie hebt, voor zowel mannen als vrouwen is communicatie af en toe een mijnenveld aan mind games, die niemand begrijpt.

Leer de taal van het andere geslacht spreken en er gaat een geheel nieuwe wereld voor je open.

1. Hoe we praten

Mannen: voordat er woorden uit de mond van een man stromen, zijn deze zorgvuldig geselecteerd in zijn brein. Een man bedenkt wat hij wil zeggen voordat hij het zegt. Daarbij praten mannen in vrij letterlijke termen en gebruiken ze directe taal.

Vrouwen: vrouwen gebruiken significant meer woorden dan mannen. Ze denken minder na voordat ze wat zeggen en ze gebruiken creatieve en dramatische woorden om hun gevoelens te uiten.

Doordat mannen meer testosteron hebben, zullen ze niet afwachten op hun ‘beurt’ om te praten, maar leggen ze direct al hun ideeën op tafel. Vrouwen hebben meer van het hormoon oxytocine, wat een gevoel van verbondenheid geeft. Daardoor wachten ze vaker af totdat ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan een gesprek.

2. Waarom we praten

Mannen: mannen praten om problemen op te lossen. Ze geloven dat communicatie een helder doel heeft. Als ze nog niet weten wat ze willen zeggen, kunnen ze afstandelijk worden omdat ze dan in hun eigen wereld duiken om uit te vogelen wat ze voelen.

Vrouwen: vrouwen houden ervan om hun gedachtes te ordenen terwijl ze praten. Ze gebruiken communicatie om erachter te komen hoe ze zich voelen en neigen zich te herhalen als ze zich ergens over opwinden. Communicatie is voor vrouwen een manier om verbinding te zoeken.

3. Hoe we interesse tonen

Mannen: mannen onderbreken je wanneer ze interesse willen tonen. Dit kan voor vrouwen nogal lomp overkomen, maar niets is minder waar.

Vrouwen: wanneer een vrouw interesse wil tonen, houdt ze op met praten. Ze kijkt je aan in je ogen en zal af en toe knikken. Voor een man lijkt dit alsof ze niets te zeggen heeft, terwijl ze juist haar best doet om even stil te zijn.

4. Hoe we problemen oplossen

Mannen: mannen willen graag hun problemen zelf oplossen. Het belangrijkste is dat ze daarbij vertrouwen krijgen van hun partner. Als een vrouw hulp aanbiedt waar hij niet om heeft gevraagd, komt het bij hem over alsof ze niet gelooft dat hij het zelf aankan.

Vrouwen: vrouwen zoeken waardering voor hun aangeboden hulp. Wanneer ze zelf een probleem hebben, zullen ze eerder om hulp vragen. Ze houden ervan om problemen als team op te lossen.

Herken je hier iets in? Laat het weten in de comments, we horen graag van je!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: