Screen Shot 2019-09-21 at 08.31.17

Liegen op een datingsite? Geen goed plan!

Welkom in de wereld van online dating waar het heel simpel is om een berichtje te sturen naar een onbekende. Het is echter (helaas!) niet voor iedereen makkelijk om daarbij het plaatje te schetsen zoals het werkelijk is. Uit onderzoek blijkt dat mannen de neiging hebben om hun lengte te overschatten en te liegen over hun beroep om succesvoller te lijken. Vrouwen onderschatten nogal eens hun gewicht en hebben de neiging om minder nauwkeurige foto’s, veelal bewerkt door filters of foto’s van een jaartje of vijf geleden op te laden. Soms valt te lezen: “Als je niet op je profielfoto lijkt, dan betaal jij op onze eerste date de drankjes totdat je er wel op lijkt.” Voor sommigen kan een first date dan inderdaad nogal in de papieren lopen…

Nu snappen wij ook wel dat je eruit wilt springen in de bijna oneindige bulk profielen. Je denkt misschien dat het geen kwaad kan om te liegen over je leeftijd, carrière of je foto’s met zoveel filters te bewerken dat je eigen moedertje je haast niet meer herkent. Uiteraard is het prima om de beste versie van jezelf willen zijn. Een betere versie van jezelf willen zijn dan je in werkelijkheid bent, is echter niet een briljant plan en wel hierom.

De ander komt er vroeg of laat toch achter

Bij deze dan een reality-check…in real-life kun je geen filters over jezelf gebruiken! Die paar cm’s bij je lengte of die paar kilo’s van je gewicht worden dus hoe dan ook ontdekt tijdens je eerste date. Het enige wat je bereikt met deze (grijze) leugens over jezelf vertellen is dat je overkomt als iemand die niet tevreden met zichzelf is. Als jij jezelf al niet leuk (genoeg) vindt, hoe kan je dat dan van een ander wel verwachten?

Je maakt het jezelf wel erg moeilijk

Een eerste date is al spannend genoeg dus wil je jezelf echt nog meer zenuwen aandoen? Is het plan dat hoewel je je sportkaart een paar jaar geleden hebt laten verlopen, je nu drie keer per week op de loopband gaat staan? En wat als je een drankje te veel op hebt en iets te loslippig wordt over de waarheid dat je helemaal niet drie keer bovenmodaal verdient? Je zit toch niet echt lekker met de kans dat je op je leugen(tje) wordt betrapt? 

Je verpest elke kans op een echte relatie

De basis van elke echte relatie is vertrouwen. Als je vanaf het begin niet eerlijk bent over jezelf of wat je hebt meegemaakt, is jullie basis hoe je het wendt of keert gebaseerd op leugens. Als je denkt dat die ander al je leugens door de vingers ziet als je eenmaal een serieuze relatie hebt, raad ik je aan om snel uit die droom te ontwaken. Een relatie kan simpelweg niet serieus worden na zo’n valse start. Het is toch ook jouw bedoeling om iemand vinden die jou interessant vindt, niet de denkbeeldige versie die je van jezelf gecreëerd hebt? Het enige wat je met liegen bereikt, is dat je niet geloofd zal worden als je de waarheid spreekt. Dus ook niet wanneer je zegt dat je die ander heel erg leuk vindt… 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: