romantic couple having drinks at a pub/bar

Lichaamstaal: 10 signalen die verraden dat hij je leuk vindt

Wat zou het toch fijn zijn als we gedachten konden lezen. Nooit meer hoef je je af te vragen of je date je wel leuk vindt, of je nieuwe spijkerbroek in de smaak valt of dat hij je grapjes wel echt leuk vindt. Al lijkt het lezen van gedachten op een fantasie, toch is het realistischer dan je denkt.

Non-verbale communicatie beslaat een groot deel van onze communicatie en zegt soms meer dan onze woorden. Als je weet hoe je lichaamstaal kunt lezen, gaat er een wereld aan geheime informatie voor je open. En wat is er nu leuker om deze kennis op je date toe te passen?!

Hier volgen 10 signalen die verraden dat hij je wel ziet zitten.

1. Hij maakt dezelfde handgebaren

Heb je jezelf wel eens betrapt op het maken van dezelfde gebaren of het zitten in dezelfde houding als je gesprekspartner? Als we iemand aardig vinden, kopiëren we hun lichaamstaal. Let er dus op of hij jouw houding aanneemt.

2. Hij lacht om je grapjes

Iemand die met je meelacht, vindt je leuk. Of dit vriendschappelijk of romantisch is, dan is een tweede. Maar als hij helemaal niet lacht, dan is dat helaas een slecht teken.

3. Zijn lach is aan beide kanten van zijn gezicht te zien

Maar hoe weet je of zijn lach echt is of geveinsd? Kijk of zijn lach te zien is aan beide kanten van zijn gezicht. Oprechte gezichtsuitdrukkingen zijn namelijk bilateraal.

Kijk ook naar zijn ogen. Zie je geen lachrimpels rond zijn ogen wanneer hij lacht? En is zijn lach slechts aan één kant van zijn gezicht te zien? Dan weet je genoeg en is het tijd om iemand te zoeken die jouw humor wel snapt.

4. Hij schenkt je een lichte glimlach met oogcontact

Een lichte glimlach die gepaard gaat met oogcontact geeft aan dat iemand interesse heeft. Het kan ook zijn dat hij zijn blik vlug of juist langzaam (een teken van dominantie) afwendt. Maar als het oogcontact net ietsjes langer duurt dan normaal, dan kun je ervan uitgaan dat hij je leuk vindt.

5. Zijn pupillen zijn groter dan normaal

Wanneer we iets mooi vinden, willen we daar zo lang mogelijk naar kijken. Onze pupillen vergroten op dat moment zodat er meer licht binnen komt en we het ‘object’ beter kunnen aanschouwen. 

6. Hij heeft zijn knieën en voeten naar jou gericht

Hoe meer hij zijn knieën en voeten naar jou heeft gericht, hoe meer interesse hij heeft.

7. Zijn benen zijn open

Het is een goed teken als hij een open houding heeft. Heeft hij zijn benen gekruist, maar is de rest van zijn lichaam naar jou toe gedraaid? Dan dat kan betekenen dat hij gewoon een beetje verlegen is.

8. Hij richt zijn kruis naar je toe

Als hij zijn kruis naar je richt, heeft hij zéker interesse. Waarschijnlijk kan hij niet wachten om je mee naar huis te nemen…

9. Hij lijkt op superman

Staat hij in de superman houding? Dan wil hij autoriteit uitstralen en zoekt hij aandacht. Als hij dit in jouw richting doet, wil hij specifiek aandacht van jou.

10. Hij loopt naast je, niet voor je

Een supergoed signaal, wat aangeeft dat hij niet alleen aan zichzelf denkt, maar zich ook aan jou aanpast.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: