Screen Shot 2019-07-23 at 09.55.18

Je presentatietekst: Let’s make it work!

Aangezien de meesten van jullie doordeweeks een uurtje of acht per dag – flierefluitend dan wel zwetend en zwoegend – geld aan het verdienen zijn, is het helemaal niet gek om iets over je werk in je presentatie op te nemen. Je kan uiteraard met een filter aangeven in welke sector (bouw, winkel of bijvoorbeeld ambtenaar) je werkzaam bent. Dit geeft al enigszins een beeld van jou in je dagelijkse leven. Een nadere toelichting op de keuze voor je werk, kan een nog beter beeld van je geven en dat is toch waar een presentatie voor bedoeld is. 

Veel gebruikers uit de IT-sector vermelden dit bijna altijd in combinatie met de zin “maar ik ben geen nerd”. Jammer dus voor diegenen die juist op “nerds” vallen ;>) Een heel andere categorie die je ook tegenkomt op HappyPancake zijn kunstenaars die dit vaak vermelden in samenhang met de opmerking dat ze veel tijd voor zichzelf hebben en keuzes hebben gemaakt die afwijken van de gebaande paden. Prima, goed als dat helder is. Mensen die werkzaam zijn in de horeca of veel op de weg zitten als vrachtwagenchauffeur lijken dit vooral te noemen zodat een eventuele toekomstige date weet dat er sprake is van onregelmatige werktijden. Ook hier geldt: duidelijkheid voor alles.

Misschien spreekt een presentatie je aan als daaruit valt op te maken dat die ander ook voldoening haalt uit lange dagen werken. Of is er sprake van een klik als je allebei minder werkt om meer tijd over te houden om bijvoorbeeld overdag – als de medemens in een kantoortuin zit te ploeteren – een lange wandeling op het strand te maken. Of misschien werk je zelf hard om je carrière op het goede spoor te krijgen, maar vind je het prettig om ‘s avonds bij iemand uit te rusten die juist totaal niet bezig is met een volgende promotie. Schroom vooral niet om jouw kijk op werken, in je presentatie op te nemen. 

Is werk dan zo belangrijk en zaligmakend dat het een prominente plaats in je presentatietekst moet krijgen? Nee zeker niet! Misschien heb je bewust gekozen voor een baan die niet te veel energie en tijd van je vraagt zodat je tijd over houdt voor je passie: acteerlessen volgen, trainen voor een triatlon of regelmatig op reis gaan. En dat is weer wel het vermelden waard, want een presentatietekst is de uitgelezen plek om aan te geven waar je je voldoening uit haalt en waar jij voor gaat in het leven. Neem het dus vooral op in je presentatietekst…dan heb je ook meteen gespreksstof voor een eerste date!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: