introvert

Introvert? Ontdek deze 3 essentiële dating tips

Houd je ervan om veel tijd in je eentje door te brengen? Kijk je liever je favoriete serie op Netflix dan dat je naar een feestje gaat? Best lastig als je tegelijkertijd op zoek bent naar een nieuwe liefde waarmee je je leven kunt delen. 

Ja, als introvert is het wat moeilijker om nieuwe mensen te ontmoeten dan voor een extrovert. Maar gelukkig zijn er speciaal voor de introverts onder ons goede dating tips die helpen om het socializen een stukje makkelijker te maken. 

1. Blijf jezelf: introverts rock!

Er is een algemene misvatting dat het cooler is om een extrovert te zijn dan een introvert. Vaak doen we ons daarom meer ‘outgoing’ voor dan dat we echt zijn. Je wilt immers een goede impressie maken. 

Misschien vind je dat je iets nieuws moet kopen of jezelf anders moet gedragen omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent zoals je nu bent. 

Natuurlijk is het prima om jezelf goed te verzorgen en er leuk uit te zien, maar pas op dat je niet doorslaat en jezelf op je date anders voordoet dan wie je echt bent. Zo leert de ander je immers niet echt kennen!

Je hoeft niet te verhullen dat je een introvert bent. Sterker nog, grote kans dat door het openstellen van jouw introverte kant de ander wordt gemotiveerd om zich ook open te stellen. En dan heb je een betekenisvolle date waar beide partijen energie van krijgen!

2. Maak de date niet te lang

Veel introverts raken snel uitgeput van te lang socialiseren. Dit is erger in een groep dan met één individu, maar ook (of juist) een date kan veel energie vergen. Het betekent niet dat introverte mensen het niet leuk vinden met andere mensen, maar na een tijdje is het gewoon op.

Kies daarom een date uit die kort duurt en waarbij je de mogelijkheid hebt om het af te kappen, zoals een lunch. Gaan jullie ’s avonds uit eten? Zorg dan dat het geen driegangenmenu wordt, maar ga voor een hamburger of sushi.

Of ga een leuke activiteit doen zodat je niet alleen maar hoeft te praten. Dat levert je misschien nog wel meer energie op dan dat het kost.

3. Doe iets wat je al kent 

Je date is al spannend genoeg. Maak het niet nog spannender voor jezelf door iets te gaan doen wat je nog nooit hebt gedaan. Denk niet dat je iets bijzonders moet gaan doen om indruk te maken op je date. 

Als je date de juiste partner voor je is, dan is het enige wat je hoeft te doen hem of haar te laten zien wie je bent. En dat kan het beste in een omgeving die je al kent. Kies een restaurant uit of ga iets doen wat je leuk vindt en goed in bent. Zo kun je op een comfortabele manier jezelf zijn.

Ben jij een introvert? Wat werkt voor jou? Laat het hieronder weten in de comments!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: