friendzone

Hoe raak je uit de friendzone: 4 effectieve tips

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je vindt iemand ontzettend leuk en diegene vindt jou ook leuk…om mee te shoppen. Misschien heb je te lang gewacht met het maken van de ‘move’ of misschien ziet hij of zij je gewoon niet als meer dan een maatje. Maar, er is hoop! Er zijn effectieve manieren om uit deze gevarenzone te komen.

1. Accepteer de situatie

Het is moeilijk, maar dit is de belangrijkste stap in het oplossen van welk probleem dan ook. Acceptatie. Je hebt een probleem, dat is een gegeven. Hoewel het makkelijker is om je hoofd in het zand te steken en te doen alsof de situatie anders is, verandert er hier niets door.

Accepteer dat je huidige plan van aanpak niet werkt. Laat het los en neem de volgende stap.

2. Werk aan jezelf

Denk je soms wel eens dat niemand van je houdt zoals je bent? Denk je dat je niet goed genoeg bent? Dat je, om uit de friendzone te komen, drastisch moet veranderen? Dan is dat inderdaad ook zo. Je bent namelijk wat je denkt. Je straalt uit wat je denkt. Daarom moet je eerst leren om jezelf wél goed genoeg te vinden.

Het idee is juist dat je aan jezelf werkt om de beste versie van jezelf te worden. Wanneer je je goed voelt over jezelf, straal je dat uit. En dat is wat mensen aantrekkelijk maakt.

Ga naar de sportschool, boek een reis, ontdek meer over jezelf en over andere mensen, leer gitaar spelen, zoek uit wat je passies zijn en doe wat je leuk vindt (alles behalve nog meer obsederen over je geheime liefde).

3. Laat hem of haar je missen

Stop met het chatten elke dag. Stop met het stalken van Instagram of Facebook. Stop met het altijd komen opdraven op commando. Misschien denk je dat hij of zij je dan vergeet als je niet altijd in beeld bent, maar het tegenovergestelde is waar. “You don’t know what you have until it’s gone” slaat de spijker op de kop.

Focus je op je eigen leven, je eigen activiteiten en onderbreek het patroon waarmee je hem of haar berichten stuurt of belt. Voeg een beetje mysterie en dubbelzinnigheid aan jullie relatie toe.

4. Wees duidelijk

Als je echt verliefd bent en je voelt je al lange tijd zo, dan is het beste wat je kunt doen het gewoon zeggen. Waarom zou je jezelf onnodig blijven kwellen? Denk er wel realistisch over na of jullie wel echt een goede match zouden zijn. Passen jullie interesses bij elkaar? Zie je een toekomst voor jullie samen?

Zo niet, dan zou het zonde zijn van jullie vriendschap. Maar als je het zeker weet, dan zou ik zeggen ga ervoor. Wie niet waagt, wie niet wint!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: