couple-on-field-154479-1050×642

Hoe bouw je een goede band op met iemand?

Ben je al een tijdje aan het daten en wil je graag een relatie opbouwen met iemand? Het goed leren kennen van een nieuw persoon kan ontzettend leuk en tegelijkertijd zenuwslopend zijn. Of je elkaar nu hebt gevonden via online daten of in de supermarkt, dat maakt niet uit. Om op een ontspannen manier een sterke band op te bouwen, kun je verschillende dingen doen.

1. Houd eerst van jezelf

Bouw eerst een goede band op met jezelf voordat je dat met iemand anders wilt doen! Als je niet van jezelf houd, hoe kun je dan verwachten dat iemand anders dat doet?

Je leert mensen hoe je wilt dat ze je behandelen. Als je negatieve dingen over jezelf vertelt, dan geef je ze bijna een vrijbrief om je niet goed te behandelen.

Maar als je gelukkig bent met jezelf, dan leer je je partner om je te behandelen op een respectvolle en liefdevolle manier.

2. Kom je afspraken na

Je wilt dat de ander je vertrouwt? Dan is het belangrijk dat je je afspraken nakomt. Kom op tijd op de afspraak en doe wat je zegt. Als je een relatie wilt opbouwen, laat dan zien dat je te vertrouwen bent. Blijf geen andere mensen daten en houd je online dating profiel niet actief.

3. Eet gezellig samen

Samen eten verbindt. Het is een perfect moment om een gesprek te voeren, te vragen hoe iemands dag is geweest en samen te ontspannen. Ga samen koken of verras je date met een diner dat je speciaal voor hem of haar hebt gekookt.

4. Ga op avontuur

Het ontstaan van een nieuwe relatie gebeurt door het delen van ervaringen. Nu hoef je niet gelijk samen de Himalaya te beklimmen, maar je kunt ook gewoon op avontuur in het bos of het park. Huur een kayak of neem een surfles.

5. Luister goed

Goed luisteren doe je niet passief. Het gaat om meer dan alleen maar horen wat er uit iemands mond komt. Je moet je in de ander verplaatsen en niet gelijk klaar willen staan met je eigen gedachten en bevindingen. Verdiep je in de ander door open vragen te stellen. Zo leer je elkaar het beste kennen.


6. Oordeel niet

Iedereen heeft zo zijn of haar eigenaardigheden. Ook de (potentiële) liefde van je leven. Ben je het niet eens met het perspectief van de ander? Dat is prima. Luister open-minded en probeer jezelf open te stellen voor hoe andere mensen de wereld zien. Dat maakt een nieuwe relatie juist zo interessant.

7. Wees eerlijk over wat je voelt

Als er iets een relatie killer is, is dat oneerlijkheid. Leer je emoties onder woorden te brengen, ook al ben je bang dat het je relatie schaadt. Het zal eerder het tegenovergestelde effect hebben. Eerlijkheid schept vertrouwen!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: