Screen Shot 2019-08-29 at 21.53.01

Girls (and boys!) just wanna have fun!

Vaak lees je in presentatieteksten dat men “een goed gesprek niet uit de weg gaat”. Natuurlijk is het fijn als je goed met elkaar kunt praten en niet alsmaar op het koetjes-kalfjes-niveau blijft steken. Hoe belangrijk het ook is om serieuze gesprekken met elkaar te kunnen voeren, check vooral of jullie samen ook een talent voor plezier hebben. 

Het klinkt misschien oppervlakkig “to have fun”, maar plezier maken kan cruciaal zijn op bijvoorbeeld momenten van stress van werk en zorgen om een huishouden/gezin draaiende te houden. Als je samen “fun” hebt, zal dat luchtigheid aan jullie relatie toevoegen. Uit omschrijvingen als “ik ben een echte Bourgondiër”, “ik ben het kind in me nog niet kwijtgeraakt” of “ik ben een levensgenieter” spreekt indirect een verlangen om pret te hebben. 

Door plezier te maken zal je je ontspannener en gelukkiger voelen waardoor je weer meer liefde voelt. Op die manier zal je relatie zal in een opwaartse spiraal komen. Waar kun je zoal aan denken bij samen plezier maken?

1) Iets doen waar jullie allebei van genieten

Dit kan van alles zijn. Van elkaar tijdens een vroege wandeling de verschillende vogelsoorten aanwijzen tot elkaar in de sportschool aanmoedigen om nog tien keer de halterstang boven je hoofd te pushen. Slechts twee voorwaarden: jullie doen het samen en jullie vinden het allebei leuk!

2) Samen lachen

Humor is een van de gemakkelijkste manieren om stress te verlichten en een belangrijke bouwsteen van een relatie. Misschien kijken jullie graag naar oude afleveringen van Friends of verheugen jullie op de nieuwste voorstelling van Jochem Myer. Samen de slap lach hebben is het toppunt van plezier. 

3) Elkaar plagen

Als je elkaar plaagt met jullie gekke trekjes, is dat eigenlijk teder en intiem. Heeft hij vanmorgen weer drie keer op de snooze-knop gedrukt of trekt zij de handdoeken recht nadat hij ze (een beetje) scheef heeft opgehangen? Vermijd de drama, plaag elkaar ermee en lach er samen om.

Waar het om gaat, is dat je het leuk vindt om tijd met elkaar door te brengen en dat je toch dagelijks denkt “Goh wat fijn”. Waar heb je anders een relatie voor? Het is eigenlijk heel simpel: samen pret hebben is nu eenmaal heel prettig! 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: