Screen Shot 2019-01-17 at 06.45.29

Eerste indruk(ken!)

Herken je jezelf als iemand die op vrijdagavond in zijn/haar versleten joggingbroek neerstort op de bank, vermoeid van een week deadlines (net niet) halen, het grootbrengen van het grut en ook nog eens braaf jezelf naar de sportschool slepen? In plaats van op diezelfde vrijdagavond fris, fruitig en opgetut in de kroeg flirtende blikken uit te wisselen met een leuk mans-/vrouwspersoon, kan online daten dan beslist een uitkomst bieden. Ondanks het voordeel van languit op de bank flirts versturen, heeft online daten wel zijn eigen eigenaardigheden. In plaats van die ene blik in de kroeg, zijn er nu maar liefst vier momenten om een eerste indruk te maken, dus even opletten allemaal!

1e Eerste indruk: Profielfoto en presentatietekst
Veel mensen willen nog niet eens een chat beginnen als de ander geen profielfoto heeft opgeladen dus ja, een profielfoto is absoluut een dingetje. Het advies is om zo min mogelijk energie te steken in het fotoshoppen van je foto en deze energie te gebruiken voor het schrijven van een persoonlijke presentatietekst.

2e Eerste indruk: Eerste bericht(en)
Met een bericht die ingaat op de presentatietekst van de ander of die een grappige inhoud bevat, kun je echt punten scoren. Laat de geknipte-en-geplakte “heys” en “hoe was je dag”-openingszinnen dus achterwege.

3e Eerste indruk: Telefoongesprek
Gefeliciteerd! Je hebt het hem geflikt met leuke, geïnteresseerde, grappige berichten en je bent door naar de derde ronde! Een stem of een lach kunnen bepalend zijn of een gesprek lekker loopt. Voelt het aangenaam dan ligt een date binnen handbereik.

4e Eerste indruk: IRL
Yes, er gaat gedate worden! Dat de eerste drie indrukken goed zijn uitgepakt, mogen je zelfvertrouwen geven. Als je je hebt gehouden aan het advies om het rustig aan te doen met fotoshoppen, ga je (bijna) helemaal ontspannen erop af.

Maak je tijdens je date vooral niet te druk of je haar goed zit, maar vraag je liever af of je hem/haar leuk genoeg vindt. Daar gaat het toch (ook) om en je maakt een betere indruk als je niet te veel met jezelf bezig bent.

En een laatste tip: mocht je hem/haar echt heel leuk vinden, denk dan voorlopig nog niet aan de andere eerste indruk. Je weet wel, die eerste indruk op eventueel toekomstige schoonouders of – nog spannender – op eventueel toekomstige stiefkinderen. Wel zo ontspannen om daar nu nog niet mee bezig te zijn!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: