Screen Shot 2019-07-13 at 21.56.51

Een vleugje romantiek doet wonderen

Of je nou net aan het daten bent met een nieuw liefje of al jaren in een relatie zit met een oud liefje, een beetje romantiek kan nooit kwaad. De een zwijmelt bij een lief koosnaampje of urenlange gesprekken bij kaarslicht. De ander maak je gelukkig met een strandwandeling tijdens zonsondergang of een bos rode rozen.

Waar het bij romantiek om gaat, is de moeite die je neemt om aan de ander te denken. Dat je met oprechte aandacht de ander het gevoel geeft dat hij/zij speciaal voor jou is. Om zonder afgeleid te worden door dagelijkse verplichtingen, de ander op een speciale manier te verwennen. Romantiek hoeft niet duur of nuttig te zijn en het hoeft soms slechts een enkel moment in beslag te nemen. Hieronder volgen enkele romantische tips om jullie een beetje op weg te helpen.

Een berichtje sturen

Dit valt in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Amal Clooney schijnt haar hoofd op een speciale manier schuin te houden als ze een lief briefje leest dat haar man acteur George Clooney stiekem in haar tas heeft gestopt*. Nu is het mij om het even of je het briefje in een broekzak of sporttas (ver)stopt. Wat ik er maar mee wil zeggen is dat als een man als George die toch veel mee heeft (uiterlijk, roem en een leuk spaarcentje op de bank), moeite doet om iets zoets op een papiertje te krabbelen, dan kunnen jullie heren ook wel aan de slag!

Een ontbijt op bed

Een absolute klassieker blijft toch wel een croissantje, fruitsalade en kopje thee op bed geserveerd. Met als extra uitdaging voor de gevorderden onder jullie: het perfect gekookte eitje! Uiteraard leuk in het weekend als er genoeg tijd is om nog meer moois te laten volgen. Maar als je op een doordeweekse dag een lekker ontbijtje op bed voorschotelt, hebben jullie vast allebei de rest van jullie werkdag een glimlach op jullie gezicht.

De ander ophalen

Stel je even het verraste gezicht van je geliefde voor als je voor de deur van haar/zijn kantoor of sportschool in je auto toetert en jullie zo samen naar huis rijden. Je kan natuurlijk ook vervolgens naar zijn/haar favoriete restaurant chaufferen om de romantische sfeer langer te laten duren.

Zoals gezegd, voor iedereen heeft romantiek een andere betekenis. Aandacht voor elkaar is een echter een universele taal die door eenieder wordt begrepen. 

*Toespraak Amal Clooney tijdens eerbetoon aan George Clooney bij in ontvangst nemen van AFI Life Achievement

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: