Screen Shot 2019-08-22 at 21.47.14

Een tweede date! Hoe, wat en waar?

Yes, you did it!! Niet alleen heb je de eerste date overleefd, het was ook nog eens heel gezellig! Misschien is de vonk niet direct overgeslagen (geen paniek: ook vonken kunnen de kat uit de boom kijken en slaan soms pas later over), maar vond je die ander wel heel leuk. Nu was er aan die eerste date ook wel de nodige voorbereiding voorafgegaan. Jullie hebben urenlang zitten chatten en je hebt minimaal drie outfits voor de spiegel uitgeprobeerd. In ieder geval is je moeite niet voor niets geweest en is er sprake van een tweede date. Maar hoe, wat en waar?

HOE? 

Voorwaarde voor een tweede date is… houd je vast…. de vraag “zullen we nog eens afspreken?” En ja hoe vanzelfsprekend dit ook is, een van jullie moet de vraag wel stellen. Wil je voordat je de ander uitnodigt eerst verslag doen over je date aan je vriendinnen (of moeder… waarom niet)? Is het misschien onderdeel van je strategie ‘playing-hard-to-get’ om met die vraag te wachten? Of zeg je plompverloren tijdens de eerste date dat je het zo gezellig vindt dat je hoopt op een volgende ontmoeting?* 

WAT? 

Met een tweede afspraakje geven jullie allebei aan tijd te willen investeren in de ander en heb je inmiddels aanknopingspunten om het gesprek dat eerder zo soepel vanzelf ging, voort te zetten. Dit leidt er over het algemeen toe dat je je (meer) ontspannen voelt tijdens een vervolg-date. Het biedt ook ruimte verder te gaan dan een oppervlakkig gesprek en tot meer vragen naar jullie persoonlijke verhaal. Misschien wordt er over en weer meer geflirt en voelt deze gelegenheid beter dan de eerste date, als Het Moment voor De Eerste Zoen!

WAAR?

Een eerste date vindt vaak plaats boven een kopje koffie. Om een tweede date niet een herhaling van zetten te laten worden, kun je gebruik maken van tijdens de eerste date opgedane inspiratie. Bleken jullie allebei dol te zijn op pizza formaggi dan kun je de ander uitnodigen voor je favoriete pizzeria. Of kwamen jullie erachter dat jullie allebei een tocht in een kayak willen uitproberen? Ga dan vooral je armspieren trainen totdat het zover is. 

Of een tweede date het moment is om te kijken of er sprake is van potentieel relatie-materiaal, kan te veel druk geven op die ontmoeting. Focus liever op je armbeweging om die kayak de goede kant op te sturen of geniet van je pizza… en uiteraard van je date!

* Uit een poll op de Facebook-pagina van HappyPancake blijkt overigens dat 60% vindt dat je op de eerste date prima direct naar een vervolg-date kan vragen

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: