people-3755342_1280

Daten met iemand die weinig vrienden heeft: goed of slecht idee?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand weinig vrienden heeft. Lijkt het alsof jouw nieuwe relatie niet echt een uitgebreid netwerk heeft? Of tenminste, heel weinig goede vrienden heeft? Op zich hoeft het niet zoveel te zeggen, maar er zijn wel bepaalde signalen waar je op moet letten.

Hij of zij is graag op zichzelf

Goed idee: Dit hoeft zeker niet slecht te zijn. Het kan betekenen dat je gewoon iemand date die introvert is en het juist fijn vindt om tijd voor zichzelf te hebben. Wat een enorm voordeel kan zijn voor jou, als je er graag van houdt om ook dingen voor jezelf te doen of met vrienden.

Slecht idee: Aan de andere kant kan het betekenen dat hij of zij problemen heeft met intimiteit en slecht is in het onderhouden van relaties. Dit stoort je in het begin misschien nog niet wanneer je lichaam vol dopamine en gelukshormonen zit, maar uiteindelijk kan dit tot problemen leiden.

Je date iemand die net is verhuisd

Goed idee: Logisch dat je nieuwe vlam niet zoveel vrienden heeft, ze komt tenslotte uit een ander werelddeel! Of uit de andere kant van het land, dat kan ook. Dit kan een voordeel zijn voor jou, aangezien je haar de favoriete delen van je stad kunt laten zien. En de tijd die ze heeft, spendeert ze graag met jou.

Slecht idee: Tenzij ze afhankelijk van je wordt, dan is het een ander verhaal. Behandel haar in het begin precies zoals je iemand zou behandelen die wel een sociaal netwerk heeft. Als je in het begin van jullie relatie al haar tijd samen spendeert, heeft ze minder kansen om nieuwe mensen te leren kennen.

Je hebt een workaholic te pakken

Goed idee: Het voordeel van een workaholic is dat je sowieso genoeg tijd voor jezelf hebt, ook al had hij wel een arsenaal aan vrienden. Hij is waarschijnlijk veel te druk bezig met het krijgen van een promotie of het lanceren van zijn business om te merken wat jij doet. Daarnaast hoef je je ook niet druk te maken om eventuele geldproblemen.

Slecht idee: Precies wat hierboven staat. Als hij geen tijd heeft om aan zijn vriendschappen te werken, dan zal een relatie met hem ook niet makkelijk worden. Ook moet je er voor oppassen dat je een gelijkwaardige relatie behoudt, eentje waarin jij niet afhankelijk bent van hem. Of dat nu om een huis gaat, de bankrekening of je sociale leven.

Wat denk jij? Heb je ervaring met het daten van iemand die weinig vrienden had? Hoe ging je daarmee om?

ā€œonlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: