Screen Shot 2019-03-01 at 09.21.41

Aangenaam kennis te maken: 3 soorten presentatieteksten

In het algemeen geldt in het leven dat als je beter weet wie je bent en wat je wilt, je betere keuzes maakt. Deze wijsheid is ook zeker op het gebied van de liefde van toepassing. Als je je bewust bent waar je wel en niet van houdt, kun je duidelijker aangeven aan een ander hoe jij de dingen graag wilt zien in een relatie. Als je je wensen en dromen ook nog in een presentatietekst weet te vangen, kan een ander een vleugje van jouw wezen opvangen en bezien of er wellicht sprake kan zijn van een match.

1. De “tsja-wat-wil-ik-eigenlijk?” presentatieteksten

Misschien dat het schrijven van een presentatietekst een goed moment is om even stil te staan bij wat je eigenlijk zoekt. Dat voorkomt dergelijke presentaties als “Ik zie wel wat er van komt” of “Ik ben niet op zoek, maar ik wil wel gevonden worden”*. Welnu, bijna iedereen wil wel gevonden worden, maar schrijf vooral op waarom jij in het bijzonder een flirt of leuke mail moet ontvangen!

2. De “graag tussen 1.80 m – 1.90 m” presentatieteksten

Het andere uiterste zijn de presentaties die zo gedetailleerd zijn dat de schrijver/schrijfster ervan hopelijk nog openstaat voor het onverwachte. Zo is men soms is heel precies over wat men bij een ander verlangt waarbij lengte nogal een dingetje kan zijn, bijvoorbeeld door te zoeken naar iemand tussen de 1.80m en 1.90m. Is het echt onoverkomelijk als die persoon 1.93 m is? Soms is zelfs de lengte van een baard onderwerp van een presentatie. Mocht je geïnteresseerd zijn in iemand die schrijft dat ze “een stoppelbaardje aantrekkelijk vindt”, weet je in ieder geval dat je je een paar dagen vóór een eventuele date niet hoeft te scheren. 

3. De “beetje-van-dit-beetje-van-dat” presentatieteksten

Dan zijn er ook de presentaties die de verschillende kanten van een persoon laten zien en mooi aangeven wat iemand nodig heeft om een prettige balans in het leven te vinden en houden. Voorbeelden hiervan zijn “veel delen met je liefste, maar ook veel ruimte hebben voor jezelf” en “lekker sportief zijn, maar ook een avondje op de bank hangen”. Extra leuk als je je eigen verschillende wensen in de presentatie van een ander herkent.

Hoewel een leuke en duidelijke presentatietekst een belangrijke rol kan spelen in je zoektocht naar een leuke date/je toekomstige levenspartner, is de tekst vooral een startpunt om gezellige mails uit te wisselen. Onthoud daarbij dat om te weten wat je in de liefde/het leven wilt, je een ander niet nodig hebt, maar vooral bij jezelf te rade moet gaan. 

* Dergelijke presentaties worden vanwege hun vaagheid overigens afgekeurd worden door HappyPancake.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: