Screen Shot 2020-01-29 at 14.51.15

5 Soorten Ruzies

De persoon met wie je het meest ruzie maakt, is vaak de persoon van wie je het meest houdt. Juist omdat je geliefde ertoe doet, kun je je over dingen opwinden. Bij elk andere vreemde, zou je je schouders erover ophalen, maar je partner laat je niet onverschillig. Integendeel, je houdt juist van hem/haar! Hieronder een paar verschillende soorten ruzies waar jij en je partner in kunnen belanden.*

1. Heftige ruzie over niets

Als je thuiskomt na een gezellige avond met je partner, zie je waarschijnlijk nog niet eens dat zijn/haar kleren door het huis slingeren. Je hebt toch alleen maar oog voor elkaar! Maar als diezelfde kleren nog steeds niet opgeruimd zijn als je net twee uur in de file hebt gestaan na een lange, vermoeiende werkdag, kan dit heel anders uitpakken. Volgens onderzoekers kan stress, honger en vermoeidheid er vooral voor zorgen dat je uit je slof schiet. Bedenk dus dat een gezonde snack wonderen kan doen.

2. Ruzie die je hartslag verhoogt

Eerder blogden we over de top 3 onderwerpen waar het meest ruzie over wordt gemaakt. Of er nu herrie in de tent is vanwege geld, de schoonfamilie of het huishouden, probeer voorzichtig te zijn met hoe je reageert. Soms kun je je zó over iets opwinden, dat het lijkt alsof je bloed begint te kolken. Je gevoelens opkroppen is niet goed, maar laat je er ook niet te veel door meeslepen.

3. Te serieuze ruzie

De liefde is een serieuze aangelegenheid, maar niet altijd (te) serieus zijn, heeft absoluut voordelen. Helemaal tijdens een ruzie. Probeer de oorzaak van je uitbarsting te relativeren en bekijk de situatie van een afstand. Zijn het tandpastadopje of die kledingstukken op de grond, over een jaar nog steeds een probleem? Precies, dat bedoel ik…

4. Schreeuwende ruzie

Als jij en je partner elkaar tijdens een ruzie altijd compleet de huid vol schelden, dan wordt het tijd om achter je oren te krabben. Stellen die op deze manier ruziën gaan namelijk over het algemeen sneller uit elkaar. Als je dat niet wil, probeer dan – eventueel met behulp van een relatiecoach – een ander ruziestijl aan te leren.

5. De ruzie waarin één het probeert op te lossen en de ander zich terugtrekt

Als een van jullie probeert de situatie kalm uit te praten en de ander zondert zich af, komt dit de oplossing van het geschil niet ten goede.In het geval dat je partner zich afzondert om rustig te worden voordat hij/zij het uit kan praten, dan is dat alleen maar verstandig.

* Geïnspireerd door het artikel ’8 Onderwerpen waar ieder koppel ruzie over maakt’, Famme februari 2018

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: