onlinedaten

5 Meest gemaakte fouten bij online daten

Online daten is een vak apart. Bij sommige mensen gaat het heel natuurlijk, maar anderen hebben er iets meer moeite mee. Ben jij al een tijdje aan het online daten en vraag je je af waarom je (potentiële) dates maar niet happen of blijven hangen? Lees dan verder. Misschien dat je onbewust een van onderstaande fouten maakt.

1. Foto’s die niet op jou lijken

Ja, het is verleidelijk om je beste foto’s op je profiel te plaatsen. En natuurlijk is het beter om goede kwaliteit foto’s te gebruiken, waarbij je jezelf van je beste kant laat zien.

Maar denk er eens over na. Hoe vaak ben je op een date geweest en bleek die ander helemaal niet zo te zijn als op zijn of haar foto’s? Dat kunnen ze dus ook van jou denken. Om dat te voorkomen, moet je normale foto’s gebruiken waarop je goed overkomt zoals je bent.

Laat die filters, (semi-)modellen foto’s, perfecte belichting en flatterende selfies dus maar achterwege.

2. Aan hetzelfde type blijven hangen

Val je op brunettes? Op juist op blondines? Probeer het eens wat af te wisselen. En zoek iemand waarmee je gedeelde interesses hebt. Als je nog nooit bent uitgegaan met een sportfanaat, dan is nu je kans.

Stel jezelf open voor nieuwe mensen, nieuwe types en nieuwe ervaringen. Je weet nooit op wat voor soort persoon je kunt vallen en niet alles is af te lezen van online profielen. Stuur eens een berichtje naar iemand waar je niet automatisch mee zou matchen. Misschien staat er wel een leuke verrassing op je te wachten.

3. ‘Hey’ als eerste bericht

‘Hey’ kan echt niet. Hetzelfde geldt voor een algemeen berichtje dat je te pas en te onpas maar naar iedere mogelijke kandidaat verstuurt. Het getuigt van luiheid, desinteresse en een gebrek aan creativiteit. Meestal worden dit soort berichtjes dan ook gewoon genegeerd en regelrecht in de prullenbak gegooid.

Zoek in plaats daarvan iets op de foto’s of in het profiel wat je aanspreekt. Geef daar een compliment over of zeg iets over een gedeelde interesse. Ideeën nodig? Bekijk dan deze creatieve openingszinnen eens.

4. Eindeloze chat sessies

Laat je niet afleiden door eindeloze chat sessies of online gesprekken die dagen lang doorgaan. Vraag gewoon na een paar digitale berichtjes of jullie kunnen afspreken of bellen. Het kost tijd om een geschikte partner te vinden, dus probeer een potentiële kandidaat snel te ontmoeten om te kijken of het klikt.

5. Liegen over je intenties

Mensen hebben verschillende intenties. De één is op zoek naar een serieuze relatie, de ander wil gewoon een verzetje of is op zoek naar nieuwe vrienden of kansen om te netwerken. Dat is allemaal prima, maar je moet hierover wel duidelijk en eerlijk zijn.

Uiteindelijk komt de waarheid toch wel uit, dus je kunt het maar beter zo snel mogelijk zeggen.

Herken je hier iets in? Zijn er dingen die je doet waarvan je niet zeker weet of het fout is of niet? Laat het weten hieronder in de comments!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: