couple-hands-hipster-love-favim.com-2469018

5 Manieren om te blijven geloven in de liefde

Misschien heb je al een aantal relaties achter de rug die zijn stukgelopen. Misschien is je hart al zo vaak gebroken dat je het vertrouwen in het vinden van een nieuwe liefde bent verloren. Maar wat nou als ik je vertel dat je dit vertrouwen weer terug kunt vinden? Je zult ervoor moeten werken, maar dat is bij alle dingen die het waard zijn.

Jouw geluk staat op het spel. Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan?

1. Accepteer dat veiligheid een illusie is

Mensen zijn individuen. Met ieder eigen dromen, eigen verlangens, eigen emoties. Een relatie tussen twee mensen bestaat uit de vrije keuze van beide personen. Ook al ben je getrouwd, ook al heb je geloftes afgelegd, veiligheid is nooit gegarandeerd.

Het is hetzelfde bij banen. Heb je een vast contract? Dan nog ben je niet zeker van een stabiele baan de rest van je leven. Dingen veranderen. Mensen veranderen. Levens veranderen. Accepteer dat en je leven wordt een stuk makkelijker.

2. Je wordt beter in iets wat je vaak oefent

Je kunt oefenen met positief denken. Stel, je bent vaak verdrietig, dan is de kans groot dat je ook verdrietig blijft. Natuurlijk moet er tijd en ruimte zijn voor verdriet. Maar er komt ook een tijd dat je dat moet laten gaan.

Oefen met het opsommen van de dingen waarvoor je dankbaar in je leven bent. Som elke dag een lijst met minstens 10 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Op den duur zul je automatisch positiever worden en je vertrouwen in de liefde weer terugvinden.

3. Mensen kunnen moedig worden door tegenslagen

Als je focust op wat je hebt geleerd door je tegenslagen, in plaats van op wat of wie je mist, dan kun je jezelf trainen om moedig te blijven bij een volgende moeilijke situatie. Zie je tegenslagen als waardevolle lessen over jezelf en over anderen. Op die manier maak je een prachtige transformatie door waardoor je jezelf alleen maar sterker maakt.

Kijk naar hoe sterk je bent en naar wat je allemaal al hebt overleefd. Focus je op de kwaliteiten van jezelf waar je trots op bent.

4. Zie risico als avontuur

Het leven is één grote rollercoaster van ervaringen en emoties. De tegenslagen en diepe dalen zijn het net zo waard om ervaren te worden als de hoogtepunten. Hoe saai zou het zijn als het altijd maar goed zo gaan?! Commit jezelf aan uitdaging en transformatie, dat is de enige manier waarop je alles uit het leven haalt.

5. Staar jezelf niet suf op het verleden

Mensen besteden een hoop tijd aan het denken aan het verleden of het zorgen maken over de toekomst. En dat terwijl dit slechts concepten zijn en niet de actuele werkelijkheid is. De werkelijkheid is namelijk dit huidige moment, dat élke seconde weer verandert.

Leer om meer in het NU te zijn. Leer om mindful te leven, meer te ervaren en je gedachten letterlijk opzij te zetten.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: