men-2425121_1280

5 Manieren om het ijs te breken op de eerste date

Een eerste date kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Waar gaan jullie het over hebben? Wordt er wel gelachen? Als je het niet makkelijk vindt om zomaar met mensen te praten, hebben we 5 manieren voor je om het ijs te breken op de eerste date en je lekker jezelf kunt zijn.

1. Realiseer je dat de eerste date geen deal-breaker is

De eerste date is voor de meeste mensen geen ‘maak het of kraak het’ verhaal. Het is gewoon een moment waarop jullie van elkaar willen weten of jullie wel degenen zijn die jullie online lijken te zijn.

Om dat te kunnen doen, moet je wel een beetje van jezelf laten zien en het oppervlakkige gedoe laten voor wat het is. Laat je masker dus maar thuis en durf te zijn wie je bent. Dat neemt al direct een flink stuk van je zenuwen weg.

2. Organiseer de date ergens waar jullie je beiden op je gemak voelen

Het is nogal lastig om het ijs te breken als een van de twee zich ongemakkelijk voelt. De omgeving waar je elkaar ontmoet, de kleding die je aanhebt en de mensen om je heen hebben allemaal invloed op hoe je je voelt, of dat je jezelf wilt blootgeven en dingen wilt delen.

Je kunt het best ergens openbaar afspreken waar het niet al te duur is, zoals een leuke coffee shop. Let er op dat het geen keten is, want die hebben een onpersoonlijke, kille sfeer.

3. Vraag wat de ander over jou wil weten

Wees de eerste die wat over jezelf deelt. Niet meteen, maar na de eerste oppervlakkige conversatie. Vraag wat hij of zij over jou wil weten, vertel wat je passies zijn of wat je leuk vindt om te doen.

Door te vragen wat zij over jou willen weten, krijg je de vraag waarschijnlijk ook teruggespeeld. Bedenk van te voren een aantal dingen die je kunt vragen. “Houd je meer van katten of van honden?” en “Wat vindt je leuk om in het weekend te doen?” zijn simpele vragen die het gesprek gaande houden.

4. Neem het niet al te serieus

Niet alle vragen hoeven serieus te zijn. Sterker nog, niets doet het ijs zo goed breken als wanneer er gelachen wordt. Denk bijvoorbeeld hier aan: “Je bestelt pizza. Met of zonder ananas?” Of vraag je date wat het raarste was dat hij of zij ooit heeft gegeten en waarom. Dit levert grappige antwoorden op, maar je leert elkaar hierdoor ook beter kennen.

Nog een leuke: “Nooit meer chocola of één keer naakt op je eigen verjaardagsfeestje verschijnen?”

5. Maak de activiteit de ijsbreker!

Ben je niet zo’n prater? Ga dan samen iets leuks doen, zoals een boksles, rolschaatsen of een avondje dansen. Er zijn soms geen woorden nodig om een topavond te hebben.

Heb jij andere manieren om het ijs te breken?

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: