first-datebervoes

5 Gesprek tips voor een geweldige date

Heb je wel eens gehad dat je een date hebt en het gewoon niet wil vlotten? Je date praat alleen maar over zichzelf of er vallen ongemakkelijke stiltes waardoor je eigenlijk, voor het toetje nog komt, weg wilt sneaken. Hoewel er genoeg onderwerpen zijn (https://blog.happypancake.nl/45-leuke-gespreksonderwerpen-voor-een-date) om over te praten, is het net zo belangrijk om te weten hoe je moet praten. 

Communicatie is een vak. Dat kun je gelukkig leren. Met deze 5 tips word jij binnen no-time een geweldige gesprekspartner, waardoor je voortaan rustig kunt genieten van je crème brûlée.

1. Luister naar je date

Een veelgemaakte fout is dat mensen vooral over zichzelf praten. Dit doen ze misschien uit zenuwen, omdat ze bang zijn dat er stiltes vallen of omdat ze denken dat ze zoveel mogelijk moeten vertellen over zichzelf zodat de ander voor ze valt.

Mannen denken vaak dat ze indruk moeten maken op een vrouw en bedenken van tevoren al waar ze over gaan praten. Maar het feit is dat ze daar al zit, dus ze vindt je al leuk. Zij verwacht van jou dat je haar op haar gemak doet voelen. Niet om haar heel de avond te entertainen met je gedetailleerde levensverhaal.

Voor vrouwen geldt dit natuurlijk net zo goed. Als je alleen maar aan het woord bent en sterke verhalen over jezelf vertelt, dan kan dat wanhopig overkomen. Het is veel aantrekkelijker als je interesse in de andere persoon toont. 

2. Lach en straal positieve energie uit

Het is normaal dat je misschien wat nerveus bent, maar laat je zenuwen niet de overhand krijgen en je stemming bederven. Lachen is de beste manier om je op je gemak te laten voelen. 

3. Wees beleefd

Dit spreekt voor zich. Het betekent niet dat je overdreven beleefd hoeft te zijn, je mag best wel een beetje karakter laten zien. Maar wees wel vriendelijk en lach erom als je per ongeluk een beetje lomp bent. 

4. Vind gemeenschappelijke interesses 

Gemeenschappelijke interesses is wat mensen verbindt. Probeer in de eerste 15 minuten iets te vinden wat jullie gemeen hebben, ook al is het iets wat jullie allebei verafschuwen. Klaag samen ergens over of uit je enthousiasme wanneer je date het over iets heeft wat jij ook tof vindt.

5. Wees daadkrachtig

Mensen knappen af op iemand die geen beslissing kan maken. Het kan soms grappig en schattig zijn als je lang moet nadenken over wat je wilt drinken, maar doe het niet te vaak. Probeer niet de kostbare minuten van de ober (en van je date) te verdoen door ingewikkelde vragen te stellen of te lang na te denken over wat je wilt bestellen.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: