mom-863055_1280

5 Beste Datingtips voor alleenstaande ouders

Ben jij een alleenstaande ouder op zoek naar een leuke date? Of vraag je je af hoe je het best je gezinsleven kunt combineren met je nieuwe vlam? Hoewel het moeilijk lijkt, is het zeker niet onmogelijk! Lees snel verder voor de beste datingtips voor alleenstaande ouders.

1. Verander van speelplek

Als je het grootste gedeelte van de week tussen de schreeuwende kids zit, dan kan het moeilijk zijn om iemand van je eigen lengte te ontmoeten. De dierentuin, MacDonalds, de speeltuin en je eigen achtertuin zijn nou niet echt de plekken waar je makkelijk een nieuwe liefde oppikt.

In plaats van dat je naar plekken gaat die 100% op kinderen zijn gericht, neem je kids eens mee naar een plek waar volwassenen ook graag komen. Een boekenwinkel bijvoorbeeld, de markt of een park zonder schommels.

2. Vertel je date eerlijk dat je kids hebt

Hoewel je misschien denkt dat je iemand afschrikt wanneer je zegt dat je een kind hebt, is het zinloos om hierover te liegen. Je vertelt je kinderen toch ook dat ze niet mogen liegen? Volg je eigen advies dan op. Wees eerlijk, maar houd het beknopt.

Als je je online dating profiel aanmaakt, vul dan gewoon “ja” in bij de vraag of je kinderen hebt. Bij het gedeelte wat over jou gaat, kun je in een korte zin vermelden dat je een kind hebt waar je gek op bent. De rest van het profiel gebruik je om over jezelf te praten. Wat voor boeken je leuk vindt, de meest recente film die je hebt gezien, etc.

3. Vertel je kids dat je een date hebt, maar houd het simpel

Net als dat je eerlijk moet zijn tegenover een potentiële date, moet je ook eerlijk zijn tegenover je kinderen. Het ligt eraan hoe oud ze zijn, maar als ze er naar vragen, zeg je gewoon dat je een afspraak hebt met iemand die je blij maakt.

Vertel vooral niet teveel en bij jonge kinderen hoef je helemaal niets te vertellen, maar lieg er niet over. Verander dan snel het onderwerp naar huiswerk of iets anders.

4. Stel je nieuwe liefde niet te snel voor aan je kids

Kinderen hechten zich extreem snel aan iemand. Als diegene daarna weer uit hun leven verdwijnt, heeft dat serieuze emotionele gevolgen. Je moet dus iemand niet te snel willen voorstellen, pas als het echt serieus is.

Nodig je nieuwe vriend of vriendin uit voor een pizza avond bij je thuis. Zo voelen je kinderen zich het meest op hun gemak en vinden het misschien zelfs leuk om hem of haar hun speelgoed te laten zien. En dat zegt genoeg!

Hoe ervaar jij het daten als alleenstaande ouder? Heb je nog tips die je wilt delen? Laat het ons weten hieronder in de comments!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: