engagement-1718244_1280

4 Redenen waarom je je aangetrokken voelt tot players

Ben je voor de zoveelste keer gevallen voor een bad boy? En kun je jezelf wel voor je kop slaan omdat je het voor je gevoel nóóit leert? Maak je geen zorgen. Er is niets raars aan jou. Je bent geen hopeloos geval. Je moet alleen even leren inzien hoe heel dit spel van aantrekken en afstoten werkt. Kennis is macht. Als je begrijpt waarom je bepaalde keuzes maakt, ben je al een grote stap verder.

1. Je idee van liefde is verkeerd

Waarom wordt je verliefd? Waarom voel je je aangetrokken tot die overduidelijke players? Omdat ze garant staan voor behoorlijke ups en downs. Ze betekenen ‘passie’ en verboden liefde. Deze concepten vormen jouw idee van liefde. Pijn is iets wat je diep voelt, dus moet het wel ‘echte liefde’ zijn, toch?

Heb je wel eens nagedacht over de films, boeken en muziek die jouw leven beïnvloeden? Shakespeare’s Romeo & Juliet, de Disney sprookjes zoals Assepoester, bijna alle muziek (artiesten zijn nu eenmaal dromers). Allemaal prachtige creaties, maar echte liefde hoeft helemaal niet dramatisch, risicovol of sprookjesachtig te zijn. 

2. Je hunkert naar goedkeuring

Als kinderen zijn we continu op zoek naar de goedkeuring, liefde en waardering van onze ouders. Dit betekent namelijk dat we het overleven. Zonder de zorg van de ouders, overleeft een baby het niet. 

Maar wanneer we een moeilijke jeugd hebben gehad, waarin de liefde van (een van) de ouders gebrekkig was, blijf je op volwassen leeftijd nog steeds naar die goedkeuring streven. Niet alleen van je ouders, maar ook van een player die je die goedkeuring nooit zal geven. Van iemand die je dat wel geeft, heb je namelijk niets te verlangen.

Daarnaast ben je waarschijnlijk verslaafd aan drama als je bent opgegroeid in een gezin waar veel drama was. Drama associeer jij dus direct met liefde.

3. Je hebt geen gezond gevoel voor eigenwaarde

Players zijn op zoek naar laaghangend fruit. Ze vinden een uitdaging wel leuk, maar ze zijn op zoek naar kwantiteit, niet kwaliteit. Als jij diep van binnen niet gelooft dat je echte liefde verdient en je bent een makkelijke prooi, dan blijf je players aantrekken. 

Settle je al snel voor iemand waarvan je rationeel weet dat het gewoon niet gaat werken? Waarbij je je misschien niet eens op je gemak voelt? Dan is het tijd om eerst van jezelf te leren houden. Als er geen liefde voor jezelf is, hoe kun je die liefde dan met iemand anders delen?!

Bovendien leidt je gebrek aan eigenwaarde ertoe dat je bang bent om gekwetst te worden, waardoor je bij voorbaat afgaat op een falende relatie. Een player is daar een goede kandidaat voor.

4. Je weet niet wat je wil of wie je bent

Misschien heb je een idee, maar is dat idee eigenlijk helemaal niet realistisch. Misschien is dat idee zelfs wel gebaseerd op de punten hierboven. Als je niet nadenkt over wat je wil in de toekomst en het per dag bekijkt, dan heb je geen idee wat het is om een serieuze relatie te hebben. Je verdient zoveel beter, dus zoek uit wat je wil en leer jezelf nu eerst eens goed kennen. 

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: