Happy couple having date and eating ice cream

4 Effectieve tips voor meer zelfvertrouwen tijdens het daten

Sta je uren voor de spiegel voordat je op date gaat? Ben je bang dat de ander je niet mooi of grappig vindt? Twijfel je aan jezelf? Het kan behoorlijk lastig zijn wanneer je door een gebrek aan zelfvertrouwen niet lekker jezelf kunt zijn tijdens het daten. In dit artikel geven we je 4 tips om je zelfvertrouwen een flinke boost te geven.

1. Sta van tevoren 2 minuten in de superman houding

Sommige psychologen beweren dat als je je lichaam in een zelfverzekerde ‘power pose’ zet, je testosterongehalte met 8% toeneemt en je dus daadwerkelijk meer zelfvertrouwen krijgt.

Voel je je onzeker? Sta dan even 2 minuten wijdbeens met je handen op je heupen, een rechte rug en je neus in de lucht. Voordat je het weet, heb je die volgende date te pakken.

2. Probeer niet te bedenken wat de ander denkt

Het heeft geen zin om je druk te maken over wat de ander van je denkt. Je kunt het namelijk niet weten! Bovendien kost het te veel energie om de ander continu proberen te lezen. Laat het los en geniet in plaats daarvan van wat je aan het doen bent.

3. Realiseer je dat iedereen weleens onzeker is

Ieder mens heeft weleens zijn of haar twijfels en onzekerheden. Dat is volkomen normaal. Laat het goed tot je doordringen dat jij niet de enige bent. Ook jouw date heeft zijn of haar trauma’s, problemen en onzekerheden.

4. Leer eerst van jezelf te houden

We zijn continu op zoek naar liefde en bevestiging van anderen. Dat begint al vanaf onze jeugd. Als kind ben je namelijk afhankelijk van je ouders voor je overleving, dus doe je je best om hun liefde te verdienen.

Weet dat je goed genoeg bent zoals je bent. Leer eerst van jezelf te houden, dan maakt het ook niet meer uit wat anderen van je denken.

Herken je jezelf hierin? Heb jij nog andere tips om je zelfvertrouwen te vergroten?

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: