sad-2042536_1280

4 Effectieve manieren om een gebroken hart te helen

Het verbreken van een relatie is een heftige gebeurtenis. Van het een op het andere moment ben je een belangrijk deel van jezelf en van je leven verloren. Het voelt alsof je hart letterlijk in tweeën ligt.

Ga jij door een break up op dit moment? Lees dan snel verder hoe je een gebroken hart het best weer aan elkaar lijmt.

1. Accepteer het en voel de pijn

Het is makkelijk om afleiding te zoeken, want pijn is iets wat een mens nu eenmaal automatisch wil vermijden. Maar met dit soort pijn werkt het helaas zo dat als je het negeert, het later des te harder terug komt.

Er is geen makkelijke manier om je hart te helen. Maa wanneer je de pijn er laat zijn en het ruimte geeft, lost het op den duur vanzelf op. Je wordt er zelfs alleen maar sterker door. Vertrouw daarop.

2. Leer jezelf opnieuw kennen

Alle dingen die jullie samen deden, zijn een deel van jou geworden. Maar nu je deze dingen niet meer kunt doen, is het tijd om nieuwe hobby’s en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. Je voelt je misschien alsof je niet meer weet wie je bent. Dit is een kans voor jou om zelfliefde op te bouwen.

Probeer verschillende dingen uit, kijk wat jou blij maakt. De kans is groot dat je nieuwe activiteiten vindt of mensen leert kennen die je veel gelukkiger maken dan de dingen die je met je partner deed. Ook al is het moeilijk om dat nu te geloven.

3. Verbreek het contact

Het is cruciaal dat je – zeker in de eerste maand – al het contact verbreekt. Hoe lastig het ook is en hoe pijnlijk het verliezen van je beste vriend/in ook is. Dit kun je gewoon op een rustige manier bespreken, er hoeft niet meer drama te zijn dan er al is.

Maar hoe langer je contact blijft houden met je ex, hoe langer het duurt voordat je herstelt en een nieuwe partner vindt.

4. Sleep jezelf naar buiten en beweeg

Stressvolle situaties in je leven, zoals een break up, kunnen leiden tot depressies of depressieve gevoelens. Het is dus erg belangrijk dat je je lichaam gezond houdt en je regelmatig blijft bewegen zodat je genoeg gelukshormonen (zoals serotonine en dopamine) aan blijft maken.

De natuur is bijzonder helend. Ga wandelen in het bos, ren je agressie eruit op het strand, of ga op bootcamp. Dit leidt allemaal tot meer ontspanning door inspanning, waardoor je beter slaapt, minder maalt en je sneller herstelt.

Je moet er nu nog niet aan denken waarschijnlijk, maar je zit snel genoeg weer in een nieuwe relatie. Dit is dus de tijd die je aan jezelf moet besteden!

Heb jij tips om toe te voegen aan deze lijst? Wat zijn jouw ervaringen met het helen van een gebroken hart?

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: