Screen Shot 2019-05-16 at 09.50.11

3 Tips voor een latrelatie

Veel mensen die gaan online daten zijn op zoek naar huisje, boompje, beestje. Sommige mensen geven de voorkeur aan twee huisjes, twee boompjes en twee beestjes. Voor hen is een latrelatie de ideale manier om vorm te geven aan hun liefdesleven. Bij Living Apart Together willen beide partners wel de toekomst met elkaar delen, maar kiezen ze ervoor om niet samen in één huis te wonen. Aan de keuze om te gaan latten, kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen.

Vaak hebben mensen op een datingsite al een huwelijk of lange relatie achter de rug en houden ze hun huishoudens met alle praktische zaken die daarbij horen, liever gescheiden. Ook kan het zijn dat men de inmiddels ervaren voordelen van een single bestaan eigenlijk niet willen opgeven. Het is toch ook zeker een pluspunt als je zelf kan bepalen of je het dopje van de tandpasta er wel of niet op doet? Misschien zijn er kinderen in het spel voor wie een lappendeken-gezin op dit moment niet de beste optie is. Of is je partner een lieve schat, maar ook de grootste sloddervos en wil je niet dat je relatie het risico loopt in hartzeer te eindigen omdat je zijn/haar T-shirts van de grond moet plukken. Ook kan het zijn dat je simpelweg beter functioneert als je voldoende tijd hebt voor jezelf. Hoe dan ook moet je opletten dat je latrelatie niet in een van de volgende valkuilen terechtkomt.

Maak tijd voor elkaar

Ontzettend leuk dat hij naar zijn wekelijkse voetbaltraining gaat en dat zij met haar vaste vriendinnenclub yogalessen volgt. Waarschijnlijk vormde deze onafhankelijkheid een wederzijdse aantrekkingskracht en was het een van de redenen dat jullie met elkaar bleven mailen. Drukke schema’s vergen echter wel goed overleg en een nog betere planning. Dat kan soms betekenen dat je bereid moet zijn om dingen opzij te zetten zodat jullie elkaar kunnen zien.

Praat ruzies uit

Een bekend advies is “ga nooit met ruzie de deur uit” want je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft en wanneer je elkaar weer ziet. Dat geldt ook zeker in latrelaties. Praat irritaties met elkaar uit wanneer je bij elkaar bent zodat de (fysieke) afstand tussen jullie, eventuele twijfels niet tot grote proporties in jullie hoofd opblaast. En probeer een ruzie nooit…ik herhaal: nooit!…via WhatsApp uit te praten. Als je elkaar niet (goed) kan zien en voelen, doet digitaal “uitpraten” de zaak eerder kwaad dan goed.

Geef niet snel op

Als je bij elkaar in de buurt bent, besef je waarom je iemand leuk vindt. Als je niet met elkaar in één huis woont, kan er in geval van ruzie of irritaties, eerder twijfel ontstaan doordat je denkt dat je het in je eentje ook prima redt. Zie het als een uitdaging om je niet te laten meeslepen door je gevoel.

Het is zeker de moeite waard om met een grote boog om deze valkuilen te lopen. Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat latters meer passie ervaren en vaker romantische fantasieën over elkaar hebben, dan samenwoners. Bovendien doen ze meer leuke dingen met elkaar en zien ze hun relatie minder vaak als een sleur.* Dat hebben die latters goed bekeken!

* Bron:  Psychologie Magazine online, ‘Moderne relaties: Zo doen zij het’

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: