Screen Shot 2018-10-17 at 11.44.11

3 Tips voor een goede openingszin

We hebben het netelige onderwerp van de openingszin al eerder hier behandeld (zie: https://blog.happypancake.nl/14-coole-openingszinnen-die-wel-werken) en het advies aldaar voor een grappige tekst geldt nog steeds. Wie wil er nou niet door een (nog) onbekende aan het lachen worden gemaakt? Hieronder drie andere tips die niet minder belangrijk zijn, want een goede openingszin blijft een puntje van aandacht voor sommigen onder jullie, beste HappyPancakers.

Hoewel je bij het zien van een foto kan denken “Zij/Hij is dé reden waarom ik nog single ben”, is het zaak dat je de volgende punten meeneemt bij het schrijven van de openingszin die moet leiden tot een volgende zin, gesprek, date en wellicht het uitwisselen van huissleutels. Maar voor het zover is, even het koppie erbij houden!

1. De Hey-variant

Hier bestaan vele varianten op variërend van “hoi” tot “hi, hoe gaat het met jou vandaag?” Misschien dat deze begroeting goed werkt als je iemand in een kroeg tegenkomt en je het totaalplaatje van elkaar ziet (gezichtsuitdrukking, manier van bewegen), maar in het universum van online daten is het geen succesformule. Aan de (veelal) mannen die niet begrijpen waarom ze geen berichtje terugkrijgen, raad ik aan om hun openingszinl als de wiederweerga op dit criterium te checken. 

2. Naam

Bewust of onbewust wil je met die persoon up close & personal worden. Up close komt – mede afhankelijk van jouw openingszin – later eventueel aan de orde, maar een eenvoudige manier om personal te worden is zijn/haar naam te gebruiken. Dit behoeft geen nadere uitleg behalve dan dat als je de verkeerde naam gebruikt of de naam verkeerd spelt, je kansen verkeken zijn. Ofwel: onderschat puntje twee niet! 

3. Interesse tonen

Laat het standaard knip- en plakwerk van de tekst over jezelf achterwege. Denk weer even aan de kroeg: daar werkt het ook niet als je direct met een monoloog over jezelf begint dus waarom zou het online wel het gewenste effect sorteren? Reageer in plaats daarvan op de presentatietekst van de ander want hé, die heeft die tekst toch ook niet voor niets geschreven. Een voorbeeld van én interesse tonen én ook nog grappig uit de hoek komen is de zin “ Ja ik wil! … Mee naar De Efteling, een snoekbaars vangen, een zonovergoten terras, … (vul in wat er in zijn/haar presentatie staat)

En dames, als een openingszin aan bovenstaande criteria voldoet, mag die moeite best beloond worden met een berichtje terug. Al is het maar om hem te laten weten dat je niet geïnteresseerd bent, zodat hij weet dat hij (nog) geen extra exemplaar van zijn huissleutel hoeft te laten maken!

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: