Screen Shot 2019-03-14 at 10.08.10

3 Tekens van een ongemakkelijke date

Als je al wat langer meeloopt in de wondere wereld van (online) daten, zal het geen verrassing zijn dat niet elke date eindigt in een “en ze leefden nog lang en gelukkig”. Tuurlijk, komt het wel voor zoals je kan lezen in de Sunshine Stories op de website van HappyPancake. Maar helaas geldt ook op het gebied van de liefde “sometimes you win, sometimes you lose”.

Hieronder volgen 3 tekens die een aanwijzing kunnen zijn dat je niet tegenover de prins(es) op het witte paard zit met wie je de rest van je leven zult doorbrengen. Als je alert bent op deze tekens, kun je al tijdens de date besluiten om je gevoel te volgen en eventueel de date vroegtijdig te beëindigen. Dan kun je iets gaan doen waar je weer energie van krijgt zoals het nieuwe seizoen van je favoriete serie bing-watchen of bijkomen met een kop koffie in je favoriete café.   

Ongemakkelijke stiltes

Uiteraard zijn er voor communicatie twee personen nodig, maar op een gegeven moment wordt het je duidelijk dat jij nu wel heel veel vragen hebt gesteld over zijn/haar werk en familie. Niet alleen merk je dat de ander geen vragen voor jou heeft, maar dat jouw doorgaans onuitputtelijke bron aan interesse in je medemens, leeg is. Als je geen idee meer hebt hoe je het gesprek op gang kan houden, is de ongemakkelijke stilte geboren.

Ongemakkelijk gesprek

Hier zijn vele varianten mogelijk, maar met stip op één staat toch wel het eindeloos doorgaan over De Ex. Hierbij maakt het niet uit of er in negatieve zin over een vorige relatie wordt gepraat waaruit je zou kunnen concluderen dat hij/zij echt blij is uit die relatie te zijn. Net zoals in het geval dat de ex nog wordt opgehemeld (“anders dan jij, was mijn ex wel dol op sporten”), is de belangrijkste les dat het lijntje met De Ex nog niet op een gezonde manier verbroken is en kun je je afvragen hoeveel ruimte er voor jou zal zijn.

Ongemakkelijk gedrag

Ook hier is allerlei gedrag denkbaar, maar wat te denken van iemand die het drukker heeft met zijn telefoon dan met vragen stellen om jou beter te leren kennen? Misschien zit hij/zij aan zijn/haar homieste appen hoe geweldig jij wel niet bent, maar er is uiteraard ook een niet te verwaarlozen kans dat hij/zij ernstig verslaafd is aan Candy Crush. 

Wat de reden van de ongemakkelijke date ook is en hoe je ook kiest hiermee om te gaan, weet je in ieder geval iets beter waar je voortaan op zal letten. De persoon tegenover je heeft je duidelijker gemaakt wat je wilt of – net zo belangrijk – wat je niet wilt in de toekomst. In dat geval kun je de ongemakkelijke date beter samenvatten als “sometimes you win, sometimes you learn”.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: