Screen Shot 2019-12-15 at 08.18.42

3 Pluspunten van elkaar plagen

Het staat wel vast dat er onder jullie Blije Pannenkoeken heel wat afgelachen wordt. Zo valt er vaak in presentaties te lezen ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Verder staat bij de tags in de categorie Anders ‘lachen’ in de top 10 en ‘humor’ maar liefst op de tweede plaats. Uiteraard zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid belangrijke pijlers om een relatie op te bouwen, maar eenzelfde gevoel voor humor moet ook zeker niet onderschat worden. Maar hoe staat het met lachen als je door je geliefde geplaagd wordt? Het valt te hopen dat jullie het allebei leuk vinden om te plagen dan wel geplaagd te worden, want uit onderzoek is gebleken dat elkaar plagen een teken is van een gezonde relatie.

1. Veilig gevoel

Als de ander grapjes maakt over je minder fraaie kanten (bijv. dat je biefstuk altijd taai is of dat je nooit je sleutels kan vinden), geeft dat aan dat je wordt geaccepteerd zoals je bent. Het geeft je zelfvertrouwen en een gevoel van veiligheid om gezien te worden inclusief je gekke tics of gewoonten en te weten dat die ander desondanks van je houdt.  

2. Minder stress

Als jullie allebei van een plagerijtje houden, zal er zeker veel gelachen worden. Samen lachen zorgt voor minder stress en daarom minder ruzie. Het geeft juist energie om samen de slappe lach te hebben over die keer dat zij per ongeluk in het café de arm van de verkeerde man vastpakte of hij net die ene keer dat zijn schoonmoeder de toiletdeur niet op slot had gedaan, deze opende. 

3. Intiem

Wat is er intiemer dan een ‘inside joke’ die alleen jullie begrijpen en stiekem doen glimlachen naar elkaar? Misschien kun je tijdens een familie-etentje zinspelen op de afgelopen spannende nacht samen, waarbij je ziet dat die ander moeite heeft om zijn/haar gezicht in de plooi te houden. Zo leidt het ene speciale moment naar het andere!

Bij plagen gaat het erom dat het er luchtig aan toe gaat. Pesten, elkaar bekritiseren of neerhalen is dan ook absoluut uit den boze. De bedoeling van plagen is juist dat het plezier toevoegt aan jullie relatie en als dat lukt en jullie samen erom kunnen lachen dan geldt absoluut de uitdrukking ‘plagen is om kusjes dan wel liefde vragen!’

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: