midsummer-couple

10 Redenen om van jezelf te houden

Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je moeite hebt om jezelf voor de volledige 100% te accepteren zoals je bent. Bijna iedereen vindt wel iets minder leuk of mooi aan zichzelf. Dingen die anderen niet eens opmerken! Je zelfbeeld zit volledig tussen je oren. Het goede nieuws is dat je dát kunt veranderen zodat je meer zelfvertrouwen krijgt.

En dat begint met het inzien van de volgende 10 redenen om van jezelf te houden.

1. Houd van jezelf omdat als je liever iemand anders wilt zijn, dat voor altijd een leven vol ellende en ontevredenheid oplevert.

Dat is extreem vermoeiend! Wat je ook doet, waar je ook heengaat, je zult heel je leven blijven wie je bent. Dat zal nooit veranderen. Dan kun je net zo goed accepteren wie je bent en dingen doen waar je trots op bent. Op die manier krijg je een beter zelfbeeld dan wanneer je je lippen laat vullen of je borsten laat vergroten.

2. Houd van jezelf omdat het niet de taak is van anderen om van jou te houden.

Wanneer je van jezelf houdt, is het makkelijker om de verwachting los te laten die je hebt van anderen om van jou te houden.

3. Houd van jezelf omdat het een wonder is dat je bent geboren.

Wees dankbaar voor het lichaam en de hersenen die je hebt gekregen, wat je ermee kunt doen en hoe je jezelf kunt ontwikkelen.

4. Houd van jezelf omdat mensen altijd komen en gaan in je leven, en jij de enige bent die blijft.

Leer hoe je het naar je zin kunt hebben met jezelf en je zult nooit meer eenzaam zijn.

5. Houd van jezelf omdat het leven makkelijker wordt wanneer je werkt met wat je hebt.

Hoe vermoeiend is het als je continu maar iets wilt wat je niet hebt of ook niet kan krijgen. Stop met het vergelijken van jouw leven met die van anderen. Kijk naar wat je hebt, wees daar dankbaar voor en dan valt er een ongelooflijk zware last van je schouders af.

6. Houd van jezelf omdat je dan mensen aantrekt die ook van jou houden.

Als je je anders voordoet dan wie je bent, trek je mensen aan die op dat imago vallen. Wees jezelf en zoek een partner die jou leuk vindt om wie je bent.

7. Houd van jezelf omdat haat een te grote last is om te dragen.

8. Houd van jezelf omdat jij uniek bent en de samenstelling van jouw DNA een waar kunstwerk is.

9. Houd van jezelf omdat je zwaktepunten eigenlijk een avontuur zijn om te ontdekken.

Je hoeft niet perfect te zijn. Sterker nog, niemand is perfect. Perfect bestaat niet, hooguit een verdraaide versie van de werkelijkheid die iemand anders als perfect ziet.

10. Houd van jezelf omdat wanneer je jezelf accepteert zoals je bent, je je energie kunt besteden aan de positieve dingen en mensen in je leven.

“onlineThere are no comments

Add yours

%d bloggers like this: